Eerstelijnszorg in de kijker

12.03.2018

Dag van de Eerste Lijn

 

Beste arts,

U bent ongetwijfeld het initiatief “Dag van de Zorg’ al tegengekomen. Deze traditionele opendeurdag kende vooral een groot succes met opendeurdagen van zorg- en welzijnsvoorzieningen. Dit jaar wordt deze Dag van de Zorg, uitgebreid naar een Week van de Zorg en start op maandag 12 maart.


Jos Vanhoof, huisarts en bestuurslid van het Vlaams Artsensyndicaat:

"Als huisarts heb je het voorrecht om je patiënten te begeleiden van de wieg tot de dood. Samen loop je een traject met je patiënt en zijn directe omgeving en tijdens dit traject probeer je integrale zorg te bieden. Toegankelijke zorg voor iedereen ongeacht afkomst, cultuur, sociale achtergrond of financiële middelen. Als uitgesproken vertrouwenspersoon ben je als het ware een verlengstuk van de familie en die waardering maakt het verschil. Huisarts blijft voor mij dan ook een roeping, die elke dag opnieuw , ons enthousiasmeert voor bovengenoemde uitdaging."


Daarom slaan het Vlaams Artsensyndicaat en de Federatie Vrije Beroepen dit jaar de handen in elkaar en staan we samen achter de Dag van de Eerste Lijn. Een moment dat wij aangrijpen om u, als arts en de andere zelfstandige zorgverstrekkers van de eerste lijn, te positioneren in “de Week van de Zorg”. Wist u dat er in België meer dan 100.000 zelfstandige zorgverstrekkers zijn? Al deze professionals vormen het kloppend hart van onze zorg.

De (week van de) zorg begint (vandaag) bij u! Wij wensen u een zorgzame ‘Dag van de Eerste Lijn’.

Klik hier om de poster van de Week van de Zorg te downloaden om het in uw wachtkamer op te hangen.

                    

De Federatie Vrije Beroepen, geassocieerd met UNIZO, is de representatieve interprofessionele organisatie voor het vrije beroep waarbij het Vlaams Artsensyndicaat is aangesloten. 

 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht