Elektronisch voorschrift: alternatieven voor PARIS

19.07.2018

BVAS heeft enkele alternatieven voor PARIS getest.

Beste collega’s,
 

U heeft al gehoord van het elektronisch voorschrift dat binnenkort verplicht wordt en dat u ongerust maakt. Het RIZIV heeft PARIS ter beschikking gesteld. Dankzij BVAS is dit systeem nu bruikbaar zonder de installatie van een eHealthcertificaat. Maar PARIS is tijdrovend en daarom wel geschikt voor occasioneel gebruik, maar niet voor modale voorschrijvers.

Bij BVAS hebben we voor de modale voorschrijvers enkele bestaande alternatieven getest. Ze zijn gebruiksvriendelijk, tweetalig, intuïtief en bijzonder praktisch:
 

  • Het eerste alternatief is Mediris Recipe (http://www.mediportal.be/mediris-recipe/).
    Deze webapplicatie is alleen ontworpen voor het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen en kost € 125 per jaar (excl. btw). U kunt deze webapp een maand lang gratis testen en een online opleiding van 30 minuten volgen indien u dat wenst, vooraleer te beslissen over een abonnement.

    Mediris biedt ook een webtoepassing voor het elektronisch patiëntendossier aan, specifiek voor artsen-specialisten en voor dezelfde prijs van € 125 (excl. btw). Deze webapp heet Mediris Multi (http://www.mediportal.be/mediris-multi/) en kan eveneens gratis getest worden.
     

  • Ook Corilus bracht met CareConnect Go (https://www.corilus.be/careconnect-go) een alternatief op de markt. Het gaat om een geïnformatiseerd medisch dossier voor meerdere specialistische disciplines, dat makkelijk in gebruik is en onder meer het elektronisch voorschrijven integreert. Ook deze software kunt u een maand lang gratis testen. CareConnect Go kost € 552,36 per jaar (excl. btw).

BVAS-ABSyM wil u enkel informeren over deze applicaties met de bedoeling om uw taken te vereenvoudigen. We blijven overigens alle projecten voor de ontwikkeling van software voor huisartsen en artsen-specialisten van nabij opvolgen en hebben in dat verband ook de initiatiefnemers van Medispring ontmoet. Dit betreft een software in ontwikkeling die op dit ogenblik uitsluitend gericht is op Franstalige huisartsen.

Dr. Marc Moens, Voorzitter BVAS

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht