Kwaliteitswet garandeert de patiënt altijd en overal kwaliteitsvolle en veilige zorg

29.03.2019

Via de wet op kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg  – kortom de ‘kwaliteitswet’ – wil minister van Volksgezondheid Maggie De Block de rechten van de patiënt expliciet verzekeren.

Of het nu in een ziekenhuis, in een privépraktijk of bij hem of haar thuis is: de patiënt moet overal op zorg van de hoogst mogelijke kwaliteit kunnen rekenen. Via de wet op kwaliteitsvolle praktijkvoering in de gezondheidszorg  – kortom de ‘kwaliteitswet’ – wil minister van Volksgezondheid Maggie De Block dit recht van de patiënt expliciet verzekeren.

De wet is afgelopen nacht [n.v.d.r.: 28 maart 2019] goedgekeurd in de plenaire vergadering van de Kamer. Ze bevat een hele reeks maatregelen die de kwaliteit en de veiligheid van zorg voor de patiënt helpen garanderen.

Zo zullen zorgverleners straks een portfolio bijhouden waarmee ze aantonen dat ze over de juiste competenties beschikken. Alle zorgverleners zullen ook deelnemen aan de permanentie als die georganiseerd wordt voor hun beroep. En omdat een goed, up-to-date patiëntendossier een cruciaal instrument is voor goede zorg, komen er minimumnormen voor de inhoud en de vorm van zo’n dossier. Dat zijn enkele van de maatregelen uit de kwaliteitswet.

Meer info over de kwaliteitswet? Klik hier en hier.

Bron: www.maggiedeblock.be

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht