Samenwerken in de zorg: enquête

15.02.2018

Onderzoek over de samenwerkingsverbanden tussen zelfstandige zorgverstrekkers

De gezondheidszorg wordt in al zijn aspecten uitgedaagd en vereist een andere samenwerking tussen de verschillende zorgaanbieders. Kortom, de reorganisatie van de eerste lijn in Vlaanderen staat voor de deur en ook voor zelfstandige zorgverstrekkers heeft de “vraaggestuurde zorg” implicaties naar de realisatie van efficiënte en effectieve zorg. Om een geïntegreerd en persoonsgericht zorgaanbod te realiseren, is samenwerking noodzakelijk.

Samen met de beroepsorganisaties van zelfstandige zorgverstrekkers wilt de Federatie Vrije Beroepen voor u het aanspreekpunt zijn rond samenwerken in de zorgsector. Daarom bestudeert de Federatie Vrije Beroepen de bestaande samenwerkingsverbanden tussen zelfstandige zorgverstrekkers. Dit onderzoek maakt deel uit van het project "Interdisciplinaire samenwerking" en gebeurt op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Op welke basis werkt u samen? Waar staat de deontologie achter op de praktijk? Werkt u met een kostendeling? Ervaart u juridische belemmeringen? Hoe gaat u om met uw beroepsgeheim?

Uw input is nodig om deze pijnpunten aan te kaarten. Alle bekomen informatie wordt gegoten in een stappenplan, opleidings- en begeleidingssessies voor zelfstandige zorgverstrekkers.

Mogen wij u dan ook verzoeken om 5 minuten de tijd te nemen om deze enquête in te vullen en zo uw vragen en noden kenbaar te maken?

Tevens maakt u kans op een wijnkistje.

Alvast vriendelijk bedankt voor uw medewerking.

U vindt de enquête hier terug.

 

De Federatie Vrije Beroepen vertegenwoordigt de representatieve organisaties uit de zorgsector, met name het VAS (Vlaams Artsensyndicaat), VVT (Verbond der Vlaamse Tandartsen), APB-VAN (Algemene Pharmaceutische Bond – Vlaams Apothekersnetwerk), AXXON, Kwaliteit in kinesitherapie, NVKVV (Beroepsorganisatie voor verpleegkundigen), BFP (Belgische Federatie van psychologen), VVS (Vlaamse Vereniging voor Seksuologie), VBZV (Vlaamse Beroepsvereniging voor Zelfstandige Verpleegkundigen), VBVD (Vlaamse Beroepsvereniging Diëtisten), VE (Vlaams Ergotherapeutenverbond), BVP-ABP (Belgische Vereniging der Podologen).

 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht