• Gratis infosessie over eHealth in uw ziekenhuis

    Bent u klaar voor het elektronisch geneesmiddelenvoorschrift vanaf 1 januari 2020?

    In samenwerking met LTD3 organiseert het VAS een gratis infosessie in uw ziekenhuis over o.m. eHealth, MyCareNet, eFact en eAttest.

    Klik hier voor meer informatie.

     

Wat houdt het lidgeld in ?

Voor uw ledenbijdrage bieden wij u een waaier aan voordelen:

1. Adviesverlening
Als arts wordt u tijdens uw loopbaan geconfronteerd met diverse problemen van juridische, praktische, fiscale, administratieve of deontologische aard. Voor al deze vragen kan u terecht bij het Vlaams Artsensyndicaat. Onze medewerkers zullen u graag te woord staan.

2. Gratis deelname aan symposia en infodagen
Als lid kan u gratis deelnemen aan al onze symposia en infosessies.  Zo waren er onder andere de infoavond ‘Artsen in Associatie’, de symposia ‘Uitdagingen voor een Vlaamse gezondheidszorg’, ‘Hoe de gezondheidszorg betaalbaar houden’ en ‘Verantwoordelijkheden van artsen’, de infosessies voor beginnende artsen, rondetafels, … waaraan samen meer dan 1000 artsen deelnamen het afgelopen jaar.
Daarnaast kan u als lid van het VAS aan een voordeliger tarief deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door het FVIB.

3. Uitgebreide informatieverstrekking
Onze leden worden door middel van e-nieuwsbrieven wekelijks op de hoogte gehouden van alle wets- en andere wijzigingen met een rechtstreekse invloed op hun dagelijkse praktijk. Als lid hebt u tevens toegang tot onze VAS-website waarop de meest recente technische en juridische informatie te vinden is.

4. Bijstand sociale rechten en aanvullende sociale bescherming
Het VAS heeft ten voordele van zijn leden een nauwe samenwerking opgezet met Liantis met een geprivilegieerde behandeling van de dossiers van onze leden met betrekking tot sociale rechten en aanvullende sociale bescherming (www.liantis.be).

5. Gunstig tarief voor een beroepsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering
Dankzij een nauwe samenwerking met het makelaarskantoor VANHEULE & Co kunnen onze leden genieten van een gunstig tarief voor zowel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als een rechtsbijstandverzekering.

6. Gratis fiscaal dagboek
Ieder lid heeft recht op één gratis fiscaal dagboek. Klik hier om een gratis fiscaal dagboek aan te vragen.

7. Impulseo-aanvragen via het VAS
Huisartsen kunnen een aanvraag voor Impulseo indienen via het Vlaams Artsensyndicaat dat erkend is als steunpunt. Wij helpen u bij de indiening van uw kredietaanvraag, en zorgen voor een vlotte afhandeling van uw dossier.

8. Voordelig tarief voor uw loonadministratie van uw praktijkassistent
Voor het loon en de loonadministratie van uw praktijkmedewerker kunnen onze leden het sociaal bureau ADMB inschakelen tegen een voordelig tarief.

9. Korting van 50 % op loopbaancoaching
Artsen die de herstart of afbouw van hun loopbaan afwegen, zich vragen stellen bij de groei van hun praktijk en de balans tussen hun leven en het werk anders willen invullen, kunnen beroep doen op Zenitor vzw. Deze professionele loopbaancoaching biedt het VAS aan met 50 % korting voor de leden op het reeds lage inschrijvingsgeld. Meer informatie vindt u op www.zenitor.be.

10. € 250 extra korting voor Masterclass Zorgmanagement voor artsen
Financieel management, personeelsmanagement, het zich positioneren in de markt, het organiseren van een praktijk of werkplek, behoren veel minder tot het opleidingspakket van de arts. Vanuit het project ‘een zorgzame start’ biedt de Federatie Vrije Beroepen i.s.m. het Vlaams Artsensyndicaat u hét basispakket aan om als arts uw praktijk én onderneming zorgzaam te leiden.
Als lid van het VAS ontvangt u een bijkomende korting van € 250 voor deze sessies. Klik hier voor meer informatie.

11. Gratis informatiebrochures
​Leden van het VAS kunnen de diverse informatiebrochures die werden uitgewerkt door het studiebureau van het VAS gratis aanvragen. Brochures bestaan voor artsen in opleiding, voor eindeloopbaanartsen en voor (toekomstige) leden van de medische raad. In samenwerking met de Federatie Vrije Beroepen werd in 2016 een infobrochure uitgewerkt voor startende (zelfstandige) artsen. Jonge collegae die lid worden van het VAS krijgen deze gloednieuwe en unieke 'Startersgids' opgestuurd.
 

 

Bent u overtuigd? Schrijf u dan vandaag nog online in !

 
 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht

Lid worden

Hier vindt u alles wat uw lidmaatschap bij het Vlaams Artsensyndicaat inhoudt.

Ontdek hier uw lidmaatschap.