• Ons aanbod voor artsen in opleiding

  Heb je de Startersgids voor artsen in opleiding 2022 nog niet besteld? Vraag dan hier jouw GRATIS exemplaar aan.

  Om kennis te maken met het Vlaams Artsensyndicaat bieden we jou graag ons Startersaanbod.
  Voor € 30 (i.p.v. € 50) word je lid van ons syndicaat tot eind 2023.
  Dan ondervind je zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.
  Geïnteresseerd? Klik hier voor ons Startersaanbod.
   

Nieuws

 
 • 08.08.2022

  RIZIV moet misleidend bericht over honoraria voor Covid-vaccinatie offline halen

  In een brief aan directeur-generaal Jelle Coenegrachts van het RIZIV vraagt BVAS om een nieuwsbericht over de vergoeding van zorgverstrekkers voor het toedienen van Covid-vaccins per direct van de website van het RIZIV te verwijderen. Het gaat om misleidende info die onaanvaardbaar is.

 • 04.08.2022

  Nieuwe raadplegingen op afstand

  De nieuwe regeling voor teleconsultaties is ingegaan sinds 1 augustus 2022 en komt in de plaats van de regeling die tot stand kwam tijdens de Covid-crisis. 

 • 03.08.2022

  Minister Vandenbroucke toont misprijzen voor het overlegmodel

  De honoraria voor vaccinatie tegen Covid-19 zijn al in voege sinds 18 juli 2022. Dat is vreemd aangezien de leden van het Verzekeringscomité tot 25 juli de tijd hadden om over de regeling te stemmen en het resultaat van de stemming niet officieel bekend is. Doorgestoken kaart volgens BVAS.

 • 02.08.2022

  Standstill ereloonsupplementen: algemeen verbindend verklaard

  De collectieve overeenkomst over het stabiliseren van de honorariumsupplementen en afdrachten is sinds kort bij KB algemeen verbindend verklaard, zodat een uniforme toepassing in alle ziekenhuizen kan worden verzekerd.

 • 01.08.2022

  Apenpokken: uitbreiding vaccinatie

  Vaccinatie tegen apenpokken wordt uitgebreid naar meer risicogroepen. Dat melden de FOD Volksgezondheid en de Risk Management Group (RMG).

 • 25.07.2022

  Ziekenhuisnetwerken: kwalificatie van de zorgopdrachten

  De ministerraad keurde onlangs op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke een ontwerp van koninklijk besluit goed tot kwalificatie van de supraregionale en de locoregionale zorgopdrachten van de ziekenhuisnetwerken.

 • 22.07.2022

  Portfolio van artsen-specialisten: aanbevelingen VBS

  Het Verbond der Belgische beroepsverenigingen van artsen-specialisten (VBS) formuleert enkele aanbevelingen van elementen die in het portfolio van een arts-specialist kunnen komen.

 • 20.07.2022

  BVAS stemde tegen vergoeding voor apothekers die vaccineren

  Apothekers die een Covid19-vaccin bereiden en toedienen, kunnen rekenen op een vergoeding van 18,72 euro. Dat staat in een ontwerp-KB van minister Vandenbroucke waarover het Verzekeringscomité zich deze week buigt. De vier afgevaardigden van BVAS brachten een negatieve stem uit.

 • 19.07.2022

  Vlaamse artsen eisen belangenconflict in dossier artsenquota (VASO)

  De Vlaamse artsen eisen belangenconflict naar aanleiding van de plannen van de minister om de wet op de artsenquota aan te passen.

 • 13.07.2022

  Patiënten worden niet beter van dure projecten voor geïntegreerde zorg

  Minister Vandenbroucke was er maandag (11.07.2022) als de kippen bij om een enthousiast persbericht uit te sturen over de voortzetting van 12 proefprojecten voor geïntegreerde zorg. Maar dat enthousiasme is misplaatst. De projecten werden nooit geëvalueerd en van de beoogde efficiëntiewinst is geen sprake. BVAS maakt zich sterk dat hier geen enkele patiënt beter van wordt.