• Ons aanbod voor artsen in opleiding

  Heb je de Startersgids voor artsen in opleiding 2022 nog niet besteld? Vraag dan hier jouw GRATIS exemplaar aan.

  Om kennis te maken met het Vlaams Artsensyndicaat bieden we jou graag ons Startersaanbod.
  Voor € 30 (i.p.v. € 50) word je lid van ons syndicaat tot eind 2023.
  Dan ondervind je zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.
  Geïnteresseerd? Klik hier voor ons Startersaanbod.
   

Nieuws

 
 • 20.05.2022

  KCE: Draag zorg voor onze intensieve zorgen verpleegkundigen !

  Het zorgpersoneel had zwaar te lijden onder de COVID-19-crisis, niet in het minst de verpleegkundigen op de afdelingen intensieve zorgen. Alhoewel er al lang voor de pandemie problemen waren, is de situatie vandaag nog zorgwekkender. 

 • 19.05.2022

  BVAS vraagt aandacht voor unieke positie van de huisarts

  De ‘Wereld Huisartsen Dag’ is voor BVAS aanleiding om stil te staan bij de unieke positie van de huisarts, die meer waardering verdient. De uitholling van het beroep moet stoppen.

 • 17.05.2022

  BVAS naar Grondwettelijk Hof tegen vaccinatie door apothekers

  Het bestuursorgaan van BVAS heeft beslist om een gerechtelijke procedure te starten tegen de wet van minister Vandenbroucke die apothekers toelaat om in hun apotheek te vaccineren tegen Covid-19, omdat deze wet een aantal grondwettelijke rechten schendt.

 • 16.05.2022

  BVAS-ABSyM werft een voltijdse coördinator aan (M/V/X)

  Om de werking van de vzw efficiënter te maken, is BVAS-ABSyM op zoek naar een coördinator.

 • Stempel blauwe krokodil
  13.05.2022

  Blauwe krokodil voor een zinloos attest

  De Stuurgroep Kafka (Jong Domus, Kartel, BVAS en AADM) zet mee de schouders onder het initiatief van huisarts Nicole Dekker om de 'blauwe krokodil' te introduceren als protest tegen de administratieve overlast.

 • 12.05.2022

  Artsenhonoraria worden op 1 juni met 2% geïndexeerd

  De in het akkoord artsen-ziekenfondsen voorziene indexering van de artsenhonoraria met 0,71% schiet ruimschoots tekort om de fel stijgende kosten voor personeel, materialen en energie op te vangen. Op 1 juni 2022 volgt daarom een tussentijdse indexering met 2%.

 • 06.05.2022

  Orde: huisbezoeken bij mobiele patiënten

  De nationale raad van de Orde der artsen onderzocht een vraag over het aanvaarden van een huisbezoek voor mobiele patiënten. 

 • 06.05.2022

  Grote meerderheid van BVAS-leden vindt ‘no shows’ storend tot erg storend

  Een online enquête van BVAS leert dat vrijwel alle leden te maken krijgen met patiënten die zonder tijdig te annuleren niet opdagen op een afspraak. Maar liefst 86% ervaart die no shows als ‘storend’ tot ‘erg storend’ voor hun praktijkorganisatie. Eén op drie rekent de patiënt een schadevergoeding aan.

 • 05.05.2022

  KCE wil patiënten meer betrekken bij zijn onderzoek

  Het onderzoek van het KCE heeft tot doel de gezondheidszorg te verbeteren. Iedereen is dus betrokken partij: mensen met een ziekte of handicap, hun familieleden en verzorgers, maar ook alle gezonde mensen en alle burgers die belastingen betalen om onze gezondheidszorg te financieren.

 • 03.05.2022

  Dr. Marc Moens: "Minister Vandenbroucke plooit voor de Franstaligen" (Radio 1)

  Het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) reageerde ontgoocheld op het akkoord over de artsenquota dat federaal minister Frank Vandenbroucke sloot met minister Valérie Glatigny van de Franse Gemeenschapsregering.