Nieuws

 
 • 06.06.2023

  BVAS wint verkiezingsdebatten op punten

  Aan de vooravond van de medische verkiezingen, die vandaag 6 juni van start gaan, kregen de lezers van De Specialist en Medi-Sfeer een unieke kans om de artsensyndicaten in actie te zien. Voor BVAS kruisten Johan Blanckaert en Jos Vanhoof de degens met vertegenwoordigers van AADM en het Kartel. Met hun ijzersterke dossierkennis wonnen onze twee toppers het debat op punten.

 • 30.05.2023

  Dr. Johan Blanckaert: ‘Co-governance is van ons’

  Bij BVAS stellen we met verbazing vast dat andere artsensyndicaten het medebeheer van de artsen in de ziekenhuizen als hun realisatie claimen. “Dat getuigt niet van intellectuele eerlijkheid,” zegt dr. Johan Blanckaert, voorzitter van BVAS. “Wij laten niet toe dat onze concurrenten het idee van co-governance kapen. Co-governance is van ons.” 

 • Liantis
  26.05.2023

  Koopkrachtpremie voor medewerkers vanaf 1 juni 2023

  De loonnorm voor 2023 en 2024 ligt vast op 0%. Dat betekent dat de lonen niet mogen stijgen, tenzij het gaat over indexaties en baremieke verhogingen.

 • 25.05.2023

  Uw toekomst is onze prioriteit (4e en laatste deel)

  Met de laatste 5 actiepunten die we vandaag publiceren, is ons programma voor de medische verkiezingen van 6 tot 26 juni volledig.

 • 22.05.2023

  Uw toekomst is onze prioriteit (deel 3)

  Het programma van BVAS voor de verkiezingen in juni krijgt meer en meer vorm. Vandaag vervolgen we onze campagne met 5 nieuwe actiepunten. 

 • Wereldhuisartsendag
  19.05.2023

  Huisartsen, neem uw lot in eigen handen!

  Vandaag is het Wereldhuisartsendag. Het Vlaams Artsensyndicaat, afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant heeft wel een zeer originele manier gevonden om deze dag bij haar leden-huisartsen in de kijker te zetten. 

 • 19.05.2023

  “Sterke arts-patiëntrelatie wil men fragmenteren" (Jos Vanhoof)

  In de aanloop naar de medische verkiezingen nam MediSfeer een interview af van BVAS-kopstukken Johan Blanckaert en Jos Vanhoof.

 • 16.05.2023

  VAS-lidgeld gecombineerd met solidariteitsactie groot succes (MediSfeer)

  Een factcheck van het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) leert: het valt niet moeilijk om jonge artsen te overtuigen om zich syndicaal én maatschappelijk te engageren. Syndicaal door zich aan te sluiten bij het Vas, maatschappelijk door de solidariteitsactie voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië en Turkije te steunen.

 • 16.05.2023

  VAS-Startersdag voor Artsen 2023

  Ben je assistent in opleiding of pas erkend arts? Mis de Startersdag van het Vlaams Artsensyndicaat niet!

 • 15.05.2023

  Zo veel mogelijk collega’s overtuigen om hun stem uit te brengen

  De bestuursleden van BVAS verzamelden zaterdag in Antwerpen voor hun jaarlijkse algemene vergadering.