Artsen in einde loopbaan

Nuttige informatie voor wie zijn praktijk wenst af te bouwen of te beëindigen.

Indien u overweegt om binnenkort uw medische activiteit wenst af te bouwen of te beëindigen, stelt u zich ongetwijfeld heel wat vragen. Werkt u als zelfstandige, dan dient u bovendien zelf alle administratieve formaliteiten te regelen, alsook de nodige instanties te verwittigen. Hieronder vindt u een overzicht van de diverse facetten waarmee u te maken krijgt. Tijdens de jaarlijkse infosessies Eindeloopbaan krijgt u bovendien toelichting rond actuele topics door tal van experten. 

Het VAS wil zich evenwel niet beperken tot adviesverlening, maar blijft ijveren voor een degelijk eindeloopbaanbeleid. Collegae die ook na hun pensioen wensen verder te werken, moeten dit onbeperkt kunnen doen. Niet enkel starten, maar ook stoppen met een medische activiteit is belangrijk voor de toekomst van de samenleving en niet in het minst in de gezondheidszorg waar nieuwe uitdagingen door de vergrijzing van de bevolking én van het artsenkorps voor de deur staan. 

 
Snel naar

Infosessies Eindeloopbaan

Een overzicht van administratieve formaliteiten alsook diverse praktische tips hoe uw activiteit (fiscaal) optimaal te beëindigen krijgt u op de infossessie “Eindeloopbaan: hoe praktisch aanpakken?” die het Vlaams Artsensyndicaat jaarlijks organiseert.

meer info

Raadpleeg uw aanvullend pensioen voortaan via mypension.be

Datum: 
12.12.2016

Via dit portaal raadpleegt u informatie van verzekeraars en pensioenfondsen over de pensioentoezegging waarop u aangesloten bent.

meer info