Akkoord en sociaal statuut

Categorie: 
Algemeen

Het afsluiten, in principe om de twee jaar, van een akkoord gebeurt binnen de Nationale Commissie artsen-ziekenfondsen, waar er onderhandeld wordt over de ‘tarieven’ tussen artsen en ziekenfondsen.

Het akkoord 2022-2023 werd op 21 december 2021 afgesloten en is op 8 februari 2022 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. U kan u niet meer decoventioneren of partieel conventioneren. U had immers tot uiterlijk op 10 maart 2022 de tijd op dit via MyRiziv aan te geven. 

Artsen die volledig of gedeeltelijk toetreden tot het akkoord artsen- ziekenfondsen krijgen een geldelijk voordeel, sociaal statuut van de arts genoemd.

 

 

 
Maak uw keuze: 

Akkoord 2022-2023

Dinsdagavond 21 december 2021 heeft de Nationale commissie artsen-ziekenfondsen een akkoord afgesloten voor 2022 en 2023. We geven u graag een beknopte toelichting over het nieuw akkoord.

meer info

Al dan niet conventioneren?

Wat is (partieel) conventioneren en deconventioneren? Hoe pakt u dit aan?

meer info

Meer weten over

BVAS drukt stempel op toekomstgericht nieuw akkoord

Datum: 
22.12.2021

Het nieuwe akkoord dat gisteravond werd afgesloten is toekomstgericht en geeft de aanzet tot belangrijke hervormingen. Als grootste artsensyndicaat heeft BVAS zwaar doorgewogen op de belangrijkste punten in het akkoord. Een overzicht van wat we konden realiseren.

meer info

Voorgaande akkoorden

U vindt hier de voorgaande Nationale Akkoorden Artsen-Ziekenfondsen terug.

meer info