Akkoord en sociaal statuut

Categorie: 
Algemeen

Het afsluiten, in principe om de twee jaar, van een akkoord gebeurt binnen de Nationale Commissie artsen-ziekenfondsen, waar er onderhandeld wordt over de ‘tarieven’ tussen artsen en ziekenfondsen.

Het akkoord 2021 werd op 16 december 2020 afgesloten en is op maandag 25 januari 2021 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

De verdeling van de mandaten tussen artsenorganisaties in o.m. de Nationale Commissie artsen-ziekenfondsen, wordt bepaald door de uitslag van de ‘medische verkiezingen’ die om de vier jaar plaatsvinden. Tijdens de laatste verkiezingen in 2018 werden er drie artsensyndicaten als representatief erkend: de BVAS, het Kartel en AADM. Sedert de organisatie van de medische verkiezingen in 1998 neemt de BVAS een meerderheidspositie in (2018: 57,81 % van de stemmen).

Artsen die volledig of gedeeltelijk toetreden tot het akkoord artsen- ziekenfondsen krijgen een geldelijk voordeel, sociaal statuut van de arts genoemd.

 

 

 
Maak uw keuze: 

Akkoord 2021

De Nationale commissie artsen-ziekenfondsen heeft op 16 december 2020 een nieuw akkoord afgesloten voor 2021. 

meer info

Akkoord 2020

De Nationale commissie artsen-ziekenfondsen heeft op 19 december 2019 een nieuw akkoord afgesloten voor 2020.

meer info

Al dan niet conventioneren?

Wat is (partieel) conventioneren en deconventioneren? Hoe pakt u dit aan?

meer info

Meer weten over

Een nieuw akkoord met duidelijke BVAS-accenten

Datum: 
19.12.2019

Door de politieke instabiliteit is het nieuwe akkoord artsen-ziekenfondsen er één met een looptermijn van slechts één jaar. De BVAS is al bij al tevreden met het eindresultaat dat vannacht werd bekomen.

meer info

Voorgaande akkoorden

U vindt hier de voorgaande Nationale Akkoorden Artsen-Ziekenfondsen terug.

meer info