Alin Derom verkozen tot nieuwe voorzitter VAS, afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant

05.06.2019

Dinsdagavond 4 juni werden de bestuurders verkozen van het Vlaams Artsensyndicaat, afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Dinsdagavond 4 juni werden de bestuurders verkozen van het Vlaams Artsensyndicaat, afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, één van de 5 afdelingen die deel uitmaken van de BVAS. De pas verkozen bestuursleden beslisten unaniem om Dr. Alin Derom (55), klinisch bioloog uit Geel, te benoemen tot hun nieuwe voorzitter. Hij volgt Dr. Luc De Clercq (57), diensthoofd reumatologie in GZA Sint-Augustinus te Antwerpen (Wilrijk), op die sinds 2012 het voorzitterschap waarnam.

Dr. Luc De Clercq (foto links) wist de afgelopen 7 jaar zijn gedrevenheid voor het VAS te combineren met het ondervoorzitterschap van de BVAS en talloze mandaten. Tevens is hij een fervent Twitteraar, een echte influencer via social media. Zo eindigde hij in 2018 3e op de lijst van de Belgische influencers actief in de gezondheidszorg, dit onmiddellijk na Maggie De Block en Jo Vandeurzen. Hij blijft actief als bestuurder binnen de afdeling, maar geeft graag de fakkel van het voorzitterschap door aan Dr. Alin Derom (foto rechts).

 

De nieuwe voorzitter is al bijna 30 jaar klinisch bioloog in een extramuraal labo, voorzitter in de commissie klinische biologie en werd bij de recente verkiezingen binnen BVAS niet enkel als bestuurder benoemd, maar tevens als schatbewaarder. Hij heeft een duidelijke visie op de toekomst van de artsensyndicaten in het algemeen en het VAS in het bijzonder. Het Vlaams Artsensyndicaat is de brug tussen de wensen, vragen, suggesties, verzuchtingen van de praktijk en de regelgeving, bestuursorganen en de overheid.

“Luister en probeer het (streef)doel te vatten. Een vraag verwoordt niet altijd de echte wens”

Als voorzitter wenst Dr. Derom constructief aan de gezondheidszorg van morgen te werken. “De geneeskunde, en de organen errond, zoals wij het geleerd en gekend hebben zijn stervende. Er is van alles gedaan om zich aan te passen aan de huidige noden en aan de huidige vraag, doch steeds met de oude gewoontes en visies in het achterhoofd. Men zegt: never change a winning horse. Maar intussen focust men zich zoveel op dat winnend paard dat men niet opmerkt dat het probleemloos, en zonder CO2 -uitstoot, voorbijgestoken wordt door een jonge collega op een e-bike. Sommige zaken evolueren zoals men het misschien niet wilt, maar in plaats van hardnekkig nee te blijven zeggen, kan men ook mee aan tafel zitten om ervoor te zorgen dat de geest en drijfkracht van ons beroep niet verloren gaat. Wij zijn allemaal arts, jong en oud, ieder heeft zijn eigenheid, doch allen met de gezondheid van de patiënt in het achterhoofd”, aldus Dr. Derom.

 

Naast de voorzitter werden gisterenavond dr. Sylvie Geurts en dr. Jos Vanhoof, beiden huisarts, benoemd als ondervoorzitters. Dr. Jan Pen, internist, werd verkozen tot secretaris-generaal en dr. Olivier Ghekiere, radioloog, tot penningmeester.

Dr. Sylvie Geurts Dr. Jos Vanhoof
Dr. Jan Pen Dr. Olivier Ghekiere

 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht