BVAS kiest Dr. Johan Blanckaert tot nieuwe voorzitter

18.06.2022
Dr. Johan Blanckaert

De raad van bestuur van BVAS heeft tijdens zijn algemene vergadering van zaterdag 18 juni in Mons (Bergen) Johan Blanckaert verkozen tot nieuwe voorzitter. Dokter Blanckaert is oogarts in Ieper. Hij verdiende zijn syndicale sporen als vertegenwoordiger van BVAS in de Nationale Commissie Artsen-Ziekenfondsen en de Technisch Geneeskundige Raad van het RIZIV. De nieuwe voorzitter heeft grote ambities.

Omdat Franstaligen en Nederlandstaligen paritair vertegenwoordigd zijn binnen BVAS, gaat het voorzitterschap om de drie jaar over van de ene taalrol naar de andere. Dr. Blanckaert (58) neemt het roer over van Dr. Luc Herry, die in september 2021 aan het hoofd van BVAS kwam na het ontslag van Dr. Philippe Devos. Luc Herry blijft wel aan boord als één van de ondervoorzitters. Zaterdag benadrukte hij dat het artsensyndicalisme de laatste jaren steeds intenser en complexer is geworden en dat teamwork meer dan ooit een must is.
 
Johan Blanckaert legde al een mooi parcours af als ondervoorzitter van het Vlaams Artsensyndicaat, afdeling Oost- en West-Vlaanderen en als afgevaardigde van BVAS in belangrijke overlegorganen. Bij de campagne voor de medische verkiezingen in 2018, die BVAS won, figureerde hij als één van de boegbeelden. Hij wil er alles aan doen om ook bij de volgende verkiezingen in 2023 een mooi resultaat neer te zetten.
De nieuw verkozen voorzitter ziet het als zijn taak om binnen BVAS een nieuwe groepsdynamiek tot stand te brengen. Daarvoor rekent hij op het volledige Directiecomité en op alle bestuurders van BVAS. “Dit is niet zozeer de verkiezing van een nieuwe voorzitter, maar van een nieuw team. We zullen de taken decentraliseren en onderling verdelen waarbij ik maximaal een beroep zal doen op ieders deskundigheid en engagement.”
Dr. Blanckaert schuift verjonging als een topprioriteit naar voren. “De nieuwe generatie artsen heeft nu eenmaal een andere medische cultuur. Om relevant te blijven, moet een artsensyndicaat zich steeds verjongen en herbronnen. Het goede nieuws is dat er In onze afdelingen aanstormend talent klaarstaat om samen met onze ervaren syndicalisten de brug te slaan naar de nieuwe generatie artsen. Expertise delen en knowhow overdragen is de succesformule voor het artsensyndicalisme van morgen.”
Het nieuwe Directiecomité:
Voorzitter: Dr. Johan Blanckaert
Ondervoorzitters: Dr. Luc Herry, Dr. Marcel De Clercq, Dr. Gilbert Bejjani, Dr. Bart Dehaes
Secretarissen-generaal: Dr. Yves Louis, Dr. Vincent Lamy
Schatbewaarder: Dr. Alain Derom
Leden: Dr. Jos Vanhoof, Dr. Pierre Zaeytydt, Dr. David Simon, Dr. Mohammed Kanfaoui
 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht