BVAS start online betoging om artsen een stem te geven in de aanpak van Covid-19

23.12.2021
Dr. Sylvie Geurts

Neem deel aan onze online actie! Schrijf #GeenStem op een mondmasker, neem een selfie en upload de foto op de website geenstem.be

Huisartsen, en artsen in het algemeen, hebben geen inspraak in het beleid over de aanpak van Covid-19. Ze worden simpelweg niet gehoord. En terwijl artsen onder administratie bedolven worden, mogen de apothekers gaan vaccineren. Omdat artsen niet op straat komen om te manifesteren, organiseert BVAS een online betoging onder de hashtag #GeenStem. Deelnemen kost maar 2 minuutjes. Zo kunnen artsen hun stem wél laten horen.

Huisartsen hebben geen stem in de aanpak van Covid-19. Van testbeleid over contacttracing tot de hele organisatie van de vaccinatiecampagne: dat alles werd over de hoofden van de artsen beslist. Het enorme potentieel van (huis)artsen werd niet ingezet.

Waar het beleid faalde, waren het wel de artsen die de brokken moesten ruimen. De telefoon stond rood van de talloze vragen van patiënten die de tegenstrijdige informatie niet begrepen. Aan hun eigenlijke werk kwamen de artsen niet meer toe. Als klap op de vuurpijl besloot minister Frank Vandenbroucke om apothekers in te schakelen voor de vaccinatie tegen Covid.

Voor BVAS is het genoeg geweest! We starten vandaag een online actie om de woede onder de artsen te kanaliseren. Deelnemen vergt maar een kleine moeite. Het volstaat om #GeenStem op een mondmasker te schrijven, een selfie te nemen en deze foto te uploaden op de speciaal voor de actie ontworpen website http://geenstem.be.

Op deze website leggen we in enkele eenvoudige stappen uit hoe dat precies in zijn werk gaat. Deelnemen kost maar enkele minuten. Met de selfie kan elke arts de profielfoto op Facebook of Twitter wijzigen. Naast de selfie voorzien we een formulier waar u uw persoonlijke grieven aan het adres van Frank Vandenbroucke kan neerschrijven.

De actie richt zich niet alleen tot huisartsen, we roepen ook alle artsen-specialisten op om deel te nemen. Ook ziekenhuisartsen staan in de frontlinie en worden niet gehoord wanneer de overheid beslist dat ze hun activiteiten moeten stopzetten.

Orgelpunt van de online betoging is het moment waarop BVAS de artsen wél een stem geeft. We huren een bestelwagen met groot led-scherm en grote luidsprekers en sturen die naar Brussel. De selfies en persoonlijke boodschappen vertonen we op het grote scherm. De persoonlijke grieven worden op heel luide toon gedeclameerd. Maar we verklappen nog niet alles. Meer info over deze afsluitende blitz-actie volgt later.

Oproep aan alle artsen: Laat uw stem horen!

Neem deel aan onze protestactie op de website http://geenstem.be!

Doe het vandaag nog!

Dr Luc Herry,
Voorzitter BVAS
 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht