Coronalert app: wat wordt er van de huisarts verwacht?

19.10.2020
Coronalert app

De Belgische CoronAlert applicatie is sinds 30 september beschikbaar voor de hele bevolking. We geven u graag enkele richtlijnen voor de huisarts om deze app te gebruiken.

De gebruiker die een risicocontact heeft gehad, zal gevraagd worden contact op te nemen met zijn huisarts als hij corona-achtige symptomen vertoont.

Wanneer een arts een CoVID-19 test voorschrijft, vraagt hij of de patiënt de Coronalert applicatie gebruikt. Is dit het geval dan wordt de patiënt gevraagd te klikken op "Genereer code". De patiënt moet dan aangeven of de symptomen al dan niet aanwezig zijn en de datum waarop die symptomen zich voordoen. De app toont vervolgens de testcode en de datum van besmetting. De arts kan deze informatie dan op het CoVID-19-formulier invullen: rapporteer het en vraag een laboratoriumanalyse aan.

Het betreffende formulier (Verklaring en verzoek om laboratoriumanalyse bij vermoeden CoVID-19) bevat drie in te vullen velden:

  1. de Coronalert identificatiecode: d.i. de 17-cijferige code weergegeven door de Coronalert app van de patiënt;
  2. de datum van besmetting CoronAlert (zichtbaar op hetzelfde scherm);
  3. de ontvangst van een waarschuwing via de Coronalert app: ja/neen.

 

Door de code van de app aan de test te koppelen, ontvangt de patiënt het testresultaat, positief of negatief, direct in de app.

De huisartsen kunnen ook de referentiesite "Tracking info tegen corona" raadplegen.

Meer informatie over de CoronAlert app, alsook infobrochures voor de patiënt, vindt u hier.

Bron: Numerikare

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht