Dr. Marc Moens verkozen tot ‘Specialist van het Jaar’

25.11.2019

Dr. Marc Moens, erevoorzitter van BVAS, werd door zijn collega's artsen verkozen tot ‘Specialist van het Jaar 2019’, na een referendum georganiseerd door Artsenkrant en het Verbond der Belgische Specialisten (VBS). De prijs werd zaterdag 23 november uitgereikt door Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke.

Dr. Marc Moens haalde het ondanks de sterke concurrentie van vier andere genomineerden: gastro-enteroloog Luc Colemont, onvermoeibare strijder tegen darmkanker, professor Chantal Mathieu, endocrinoloog, pneumoloog professor Geert Verleden en verslavingspsychiater Geert Dom. “Gezien zijn syndicale palmares is het niet echt een verrassing dat Marc Moens 'Specialist van het Jaar' is geworden,” aldus Artsenkrant.

Voor onze erevoorzitter is de award een bekroning van meer dan drie decennia beroepsverdediging als topman van het VBS, de BVAS en het VAS. Naast die syndicale carrière was hij beroepshalve actief als klinisch bioloog in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.

“Terugblikkend op zijn carrière toont Marc Moens zich vooral tevreden dat de BVAS nog steeds het grootste syndicaat is en dat hij binnen de BVAS in een danig versnipperd land Frans- en Nederlandstaligen, huisartsen en specialisten kon samenhouden,” besluit Artsenkrant.

Aan Franstalige kant sleepte Dr. Jean-Paul Lechat, diensthoofd anesthesie in het Grand Hôpital de Charleroi, de award van ‘Spécialiste de l’année 2019’ in de wacht. De prijs werd uitgereikt door Frans gemeenschapsminister van Hoger onderwijs en Universitaire ziekenhuizen Valérie Glatigny. Dr. Caroline Depuydt, bestuurslid van BVAS-ABSyM, strandde op een ereplaats.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht