Dr. Philippe Devos: “Deze enquête versterkt onze geloofwaardigheid als grootste artsensyndicaat”

15.11.2019

De grote respons op onze enquête over multidisciplinariteit toont aan dat dit BVASinitiatief tegemoetkomt aan de verwachtingen van de artsen. Dat zegt Dr. Philippe Devos, voorzitter van BVAS, in zijn commentaar op de resultaten.

De resultaten van de peiling, die in samenwerking met Artsenkrant werd uitgevoerd, zijn geruststellend omdat ze in grote lijnen overeenstemmen met de standpunten die de BVAS de voorbije jaren heeft ingenomen, aldus Dr. Devos.

“Deze peiling helpt ons om onze visie nog beter af te stemmen op wat de artsen op het terrein willen. Zo bevestigen we onze geloofwaardigheid als belangrijkste artsensyndicaat van België. Het stemt me tevreden dat de Belgische artsen, ondanks de vooroordelen van sommigen, voorstander zijn van taakdelegatie en van samenwerking met een praktijkassistent”.

“Om voor de hand liggende redenen zoals kwaliteit en verantwoordelijkheid, willen artsen een aantal prestaties enkel delegeren als ze direct toezicht kunnen houden, vanop afstand of nabij. Artsen pleiten ook voor voorzichtigheid bij de lancering van nieuwe zorgberoepen”.

Voor Dr. Devos bevestigt de enquête dat artsen vragende partij zijn om virtueel te kunnen samenwerken. “De BVAS is al begonnen met de uitwerking van de tele-expertise en de multidisciplinaire teleconferentie en we zullen op deze ingeslagen weg verder gaan,” verzekert hij.

“Het succes van deze enquête kan leiden tot andere peilingen via dezelfde krant, in de hoop dat u nog talrijker uw stem zal laten horen. De wereld verandert, de geneeskunde verandert… Geef ons een mandaat en de BVAS zal het met verve verdedigen”. 

U kan de resultaten van deze enquête hier raadplegen.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht