Het EBP-netwerk wordt evikey en lanceert zijn website

15.12.2022
evikey

EBP Network, het netwerk dat expertisecentra en Belgische gezondheidsactoren samenbrengt, waaronder het KCE, wordt Evikey. 

De naam en huisstijl wijzigen, de doelstelling van het netwerk blijft evenwel dezelfde, met name de kwaliteit van de zorg verbeteren door middel van Evidence-Based Practice (EBP), zoals aangegeven in de baseline Building Foundations for Healthcare
 
Nieuwe naam, nieuwe website
Maak ook kennis met onze nieuwe website: www.evikey.be. U komt er meer te weten over de structuur van het netwerk, zijn partners en hun respectievelijke rollen, over Evidence-Based Practice zelf en over projecten waarin EBP-producten worden ontwikkeld of ingebed in de praktijk van zorgverleners.

Deze veranderingen zijn het resultaat van enkele maanden werk en interne samenwerking tussen de netwerkpartners, en we hopen dat u even enthousiast bent over dit nieuws als wij.

Het Evikey-netwerk werd opgericht op initiatief van het federale EBP-plan en organiseert sinds 2019 de samenwerking tussen gespecialiseerde EBP-expertisecentra. Het KCE speelt hierin een belangrijke rol als CORE PARTNER IN PRIORITISATIECEL.

Dankzij de Core Partners (KCE, ebpracticenet, Cebam, CDLH, Minerva, Worel) en de steun van de federale stuurgroep (FOD Volksgezondheid, RIZIV, kabinet van minister Vandenbroucke in het bijzonder), worden zorgverleners getraind in EBP, wordt informatie ontwikkeld, worden langetermijneffecten geëvalueerd en strategieën ontwikkeld om de toepassing van wetenschappelijke en medische kennis te vergemakkelijken. Vertegenwoordigers van zorgverleners, patiënten, ziekenfondsen en belanghebbenden bij EBP hebben een adviserende en controlerende rol in de activiteiten van het netwerk.

Voor meer informatie, surf naar evikey.be.

 


Evidence-Based Practice is een benadering die het beste bewijs uit klinisch onderzoek, de expertise van de behandelaar en de waarden en keuzes van de patiënt in een bepaalde klinische en sociale context combineert
 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht