Hoe uw artsenpraktijk afbouwen?

17.11.2023

Denkt u als arts eraan om nu of binnen een paar jaar uw actieve loopbaan te beëindigen, dan kan u beter tijdig starten met de voorbereiding ervan. Het stopzetten van een actieve loopbaan brengt heel wat administratieve formaliteiten met zich mee; ongeacht het gaat om een activiteit uitgeoefend als natuurlijk persoon, dan wel als rechtspersoon (vennootschap), beiden hetzij als eenmanspraktijk hetzij binnen een associatie.

Het Vlaams Artsensyndicaat organiseert daarom in samenwerking met haar partners, Accountancykantoor Vandelanotte en sociaal verzekeringsfonds Liantis een infosessie op dinsdagavond 28 november 2023 te Antwerpen.

Op de informatiesessie "Succesvol afbouwen of stopzetten van uw artsenpraktijk" mogen de aanwezigen een duidelijk antwoord verwachten op vragen zoals “Wanneer kan ik met pensioen gaan en hoeveel bedraagt het rustpensioen? Loont het om langer te werken voor een hoger pensioen? Heeft het zin om studiejaren af te kopen ?Kan ik blijven werken na de pensioenleeftijd? Wat is dan de impact in de aangifte personenbelasting? Hoe pak je dit aan wanneer je vennootschap nog bestaat of kan het nog interessant zijn om nog een vennootschap op te richten?”. De sprekers delen waardevolle tips en praktische inzichten in het kader van de voorbereiding van uw eindeloopbaan.

Alle aanwezigen krijgen eveneens de nieuwe brochure die het VAS heeft uitgewerkt met haar partners. Een praktische gids die de arts gidst door de administratieve verplichtingen, de vragen m.b.t. zijn sociale rechten en financiële premies, fiscale topics, … wanneer men zijn medische activiteit wenst af te bouwen of te stoppen.

Wilt u deze informatieve avond ook bijwonen? Haast u dan, want de plaatsten zijn bijna volzet!

Helaas kan u zich niet meer inschrijven voor deze infosessie.

Klik hier voor meer informatie over de infosessie "Succesvol afbouwen of beëindigen van uw artsenpraktijk" d.d. 28.11.2023.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht