Hou functionele samenwerkingsverbanden in handen van de huisartsen

18.02.2022

Meerdere huisartsenwachtposten zullen binnenkort samengaan in functionele samenwerkingsverbanden. BVAS wil garanties dat die samenwerkingsverbanden in handen van de huisartsen blijven.

BVAS vraagt om drie bepalingen toe te voegen aan het Koninklijk Besluit betreffende de erkenning van functionele samenwerkingsverbanden:

  • De raad van bestuur van het functioneel samenwerkingsverband bestaat uitsluitend uit artsen-bestuursleden uit de huisartsenkring die als enigen verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de wachtdienst.
  • De bezoldigde coördinator maakt geen deel uit van de raad van bestuur maar is een vaste genodigde.
  • Het gebied dat onder een functioneel samenwerkingsverband valt, wordt in volledige onafhankelijkheid gekozen door de raad van bestuur van het samenwerkingsverband.

 
BVAS vraagt om aan het financieringsproject voor de functionele samenwerking, waarover momenteel in de Nationale Commissie Artsen-Ziekenfondsen (NCAZ) wordt onderhandeld, een uitgavenpost toe te voegen. Deze uitgavenpost valt buiten de enveloppe van de honoraria van de huisartsen en is specifiek bestemd voor de vergoeding van de artsen-bestuursleden die instaan voor de algemene coördinatie van het functionele samenwerkingsverband.

Dokter Luc Herry, voorzitter BVAS
Dokter Dirk Scheveneels, ondervoorzitter BVAS
Dokter David Simon, beheerder BVAS

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht