Huisartsen, neem uw lot in eigen handen!

19.05.2023
Wereldhuisartsendag

Vandaag is het Wereldhuisartsendag. Het Vlaams Artsensyndicaat, afdeling Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant heeft wel een zeer originele manier gevonden om deze dag bij haar leden-huisartsen in de kijker te zetten. 

Iedere huisarts aangesloten bij haar afdeling ontvangt immers een krasbiljet van Win for Life. Een kleine attentie om de huisarts te bedanken voor de centrale rol die hij/zij speelt in de gezondheidszorg, en tevens een bewustmaking aan de artsen om het lot in eigen handen te nemen. Maak uw eigen dromen waar. Ook op werkvlak. De beste manier om de toekomst te voorspellen is immers door ze zelf te creëren.

En laat dit nu net mogelijk zijn in juni: dan kunnen de artsen alvast mee de toekomst van hun (huisartsen)beroep creëren. Tussen 6 en 26 juni 2023 kunnen alle artsen immers een stem uitbrengen in het kader van de medische verkiezingen. Artsen kiezen dan voor de komende 5 jaar hun artsenvertegenwoordigers in de belangrijkste raden en commissies van het RIZIV en de FOD Volksgezondheid. Dat u uw beroep graag doet en ook graag blijft doen in de toekomst, dààr engageert de BVAS zich als artsenvereniging voor. Als vrije beroeper vinden wij het belangrijk dat u zelf kan beslissen hoe u uw praktijk wenst te organiseren. De BVAS zet zich dan ook dagelijks ten volle in om voor elke individuele arts het beste te verwezenlijken. Solo of in groep, prestatiegericht of forfaitair. Laat de toekomst van het artsenberoep geen speling van het lot zijn. BVAS rekent dan ook op uw stem!

We wensen alle huisartsen een zonnige “Wereldhuisartsendag” mét de nodige portie geluk en gaan met gebundelde krachten naar een trefzekere toekomst: afspraak tussen 6 en 26 juni!

 

Dr. Jos Vanhoof
Voorzitter
Vlaams Artsensyndicaat

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht