Loop geen GMD-honoraria mis

29.09.2020

Beheert u uw GMD's nog niet via MyCareNet? Schrijf u vandaag nog in om geen GMD-honoraria mis te lopen!

In het huidige akkoord artsen-ziekenfondsen wordt bepaald dat vanaf 1 januari 2021 de verlenging van het GMD (globaal medisch dossier) losgekoppeld zal worden van een verplicht jaarlijks patiëntencontact. De bedoeling van het nieuwe systeem is om op 31 december van jaar 2020 een foto te nemen van al de GMD’s die u op dat moment beheert om daarna in februari van 2021 de erelonen die met deze dossiers overeenstemmen, proactief te storten voor dat jaar.

Daarnaast is er een overgangsperiode voorzien voor de lopende GMD’s met een patiëntencontact in 2019 en zonder contact in 2020. Wanneer er voor een patiënt in 2020 geen contact geweest is, maar de patiënt u wel als GMD-houdende arts is blijven beschouwen, zal u in 2021 toch het GMD-ereloon voor deze patiënt ontvangen. Artsen kunnen hiervoor evenwel enkel een uitbetaling krijgen indien zij met het eGMD werken of zich hiervoor inschrijven via hun softwarepakket. Deze inschrijving kan nog tot en met 30 september 2020.

Indien u op dit moment uw GMD’s nog niet via MyCareNet beheert, heeft er bijgevolg belang bij om dit vòòr 30 september 2020 te doen. Daarna kan u zich hiervoor niet meer inschrijven, waardoor u mogelijk GMD-honoraria zal mislopen.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht