Mijn Geneesmiddelen: mobiele app voor patiënten om geneesmiddelenvoorschriften te beheren

13.04.2022

Het RIZIV heeft begin deze week een app gelanceerd waarmee patiënten hun voorschriften voor geneesmiddelen kunnen beheren, reserveren en afhalen bij de apotheek. Naast het tonen van de identiteitskaart (eID) is dit een extra mogelijkheid om papierloos geneesmiddelen af te halen. Dankzij de app behouden patiënten makkelijk zelf een overzicht.

Dankzij het gebruik van de eID hebben patiënten al een tijdje geen papieren bewijs van elektronisch voorschrift meer nodig om geneesmiddelen in de apotheek af te halen. Wie de app Mijn Geneesmiddelen op de smartphone installeert, kan vanaf nu ook zelf geneesmiddelenvoorschriften beheren en geneesmiddelen afhalen, zowel voor zichzelf als voor personen voor wie ze een "zorgvolmacht" hebben.

Gebruikers kunnen in de app voorschriften raadplegen dankzij de beveiligde toegang met itsme.
Ook de bijsluiters van de voorgeschreven geneesmiddelen zijn in de app beschikbaar.

Bij de apotheker volstaat het om de barcode in de app te tonen, de apotheker scant de code en levert het geneesmiddel eenvoudig en snel.
Het blijft ook mogelijk om geneesmiddelen bij de apotheek af te halen met de eID. Wie liever toch nog een papieren bewijs heeft, kan dat vragen aan de huisarts of voorschrijver.

De Mijn Geneesmiddelen-app maakt het bezoek aan de apotheker eenvoudiger. Via de app kunnen gebruikers makkelijk geneesmiddelen reserveren bij hun apotheek naar keuze. Ter voorbereiding van een bezoek aan de apotheek, is het mogelijk om uit alle beschikbare voorschriften een aparte lijst samen te stellen van voorschriften die de gebruiker op dit ogenblik nodig heeft. Dat is handig voor mensen met veel voorschriften, die ze niet per se allemaal tegelijk willen afhalen.

Gebruikers van de app kunnen voor elk voorschrift kiezen of ze zichtbaar zijn voor apotheken of niet bij het afhalen van voorschriften met de eID. Onzichtbare voorschriften kunnen nog altijd afgehaald worden door in de apotheek de barcode te tonen, terwijl patiënten zelf waken over hun privacy.

Klik hier voor meer informatie over de app "Mijn Geneesmiddelen".

Download de app "Mijn Geneesmiddelen"

De app is nu beschikbaar voor iOS en Android.

De app "Mijn Geneesmiddelen" is ook beschikbaar via de website mijngezondheid.be.

 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht