Orde der Artsen: verkiezingen 2021 reeds van start gegaan

09.02.2021

Sinds dinsdag 2 februari 2021 zijn de verkiezingen van start gegaan waarbij de leden van de provinciale raden van de Orde der artsen van wie het mandaat vervalt, zullen worden vervangen.

U zal ongetwijfeld vorige week een schriftelijke oproep hebben ontvangen. De verkiezingen verlopen enkel elektronisch via een vereenvoudigde procedure.

Enkel elektronisch stemmen
Het is niet mogelijk om uw stem per post uit te brengen. Dit is enkel mogelijk via elektronische weg.

Om uw stem uit te brengen dient u in te loggen met uw elektronische identiteitskaart of eID en uw persoonlijke pincode op het beveiligde internetplatform https://e-voting.ordomedic.be, dat de geheimhouding van uw stem waarborgt.
Nadat u zichzelf heeft geïdentificeerd, zal u toegang krijgen tot de stembrieven van uw district voor de gewone en plaatsvervangende leden. De praktische modaliteiten van de stemprocedure worden stap voor stap uitgelegd op dit platform.

Indien u geen computer hebt, dient u persoonlijk met uw identiteitspapieren naar de zetel van een provinciale raad naar keuze te begeven of u te wenden tot iemand die beschikt over een computer.

Stemplicht
Conform artikel 9 van het KB nr. 79 van 10 november 1967 betreffende de Orde der artsen bent u verplicht om te stemmen.
Indien u zich in de onmogelijkheid bevindt om te stemmen, dan wordt u verzocht de provinciale raad waartoe u behoort hiervan voorafgaandelijk te verwittigen. Wie zich zonder wettige reden van stemming onthoudt, kan een tuchtstraf oplopen.

Stemmen tot 10 maart 2021
Van 2 februari tot en met 10 maart 2021 kan u uw stem uitbrengen. Op 10 maart 2021 om exact 16u00 wordt de stemperiode afgesloten. Na dit moment is het niet meer mogelijk een stem uit te brengen. Wacht dus niet langer en breng vandaag nog uw stem uit.

Problemen met inloggen of bij het stemmen?
Ondervindt u problemen bij het inloggen of tijdens de stemprocedure, raadpleeg eerst de FAQ van de Orde.
Ook kan u contact opnemen met de nationale raad van de Orde der artsen via verkiezingen@ordomedic.be.

Voor bijkomende vragen kan u ook tijdens de verkiezingsperiode terecht bij de provinciale raden. Zij zijn alle werkdagen toegankelijk tussen 9u00 en 16u00.
U vindt de contactgegevens van de provinciale raden hier terug. 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht