• Ons aanbod voor artsen in opleiding

  Heb je de Startersgids voor artsen in opleiding 2022 nog niet besteld? Vraag dan hier jouw GRATIS exemplaar aan.

  Om kennis te maken met het Vlaams Artsensyndicaat bieden we jou graag ons Startersaanbod.
  Voor € 30 (i.p.v. € 50) word je lid van ons syndicaat tot eind 2023.
  Dan ondervind je zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.
  Geïnteresseerd? Klik hier voor ons Startersaanbod.
   

Pandemiewet gepubliceerd in Belgisch Staatsblad

27.08.2021

Op vrijdag 20 augustus jl. verscheen de pandemiewet in het Belgisch Staatsblad. BVAS zorgde ervoor dat de in het voorontwerp van wet voorziene databank voor elektronische voorschriften geschrapt werd. De kans is overigens reëel dat de wet dode letter blijft.

De wet werd op 15 juli 2021 door het Parlement goedgekeurd en voorziet in een specifieke rechtsbasis om in geval van een epidemische noodsituatie snel en gericht te kunnen handelen. Of de pandemiewet nog tijdens deze COVID-19-pandemie gebruikt zal worden, hangt af van de verdere epidemiologische evolutie, liet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden weten.

“Concreet zal moeten worden geanalyseerd of de criteria voor een epidemische noodsituatie zoals bepaald in pandemiewet, vervuld zijn. Met dank aan de hoopgevende resultaten van de vaccinatiecampagne kunnen we immers evolueren van crisisbeheer naar risicobeheer. In elk geval hebben we met deze pandemiewet de toekomst voorbereid,” aldus minister Verlinden.

Big Brother
Het voorontwerp van de pandemiewet bevatte twee artikels die bedoeld waren om een unieke databank voor elektronische voorschriften op te richten. Door tussenkomst van BVAS bij de Europese Commissie heeft de regering beide artikels geschrapt

BVAS kon op die manier het gevaar van een centrale ‘Big Brother’ database afwenden. Ook de maatregel die andere personen zou toelaten handelingen uit te voeren die voorbehouden zijn aan beroepsbeoefenaars werd afgevoerd.  

Lees hier het persbericht van BVAS d.d. 11.05.2021.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht