• Ons aanbod voor artsen in opleiding

  Heb je de Startersgids voor artsen in opleiding 2022 nog niet besteld? Vraag dan hier jouw GRATIS exemplaar aan.

  Om kennis te maken met het Vlaams Artsensyndicaat bieden we jou graag ons Startersaanbod.
  Voor € 30 (i.p.v. € 50) word je lid van ons syndicaat tot eind 2023.
  Dan ondervind je zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.
  Geïnteresseerd? Klik hier voor ons Startersaanbod.
   

Papierloos voorschrijven mogelijk vanaf 15 september

31.08.2021

Patiënt kan ook met eID voorgeschreven geneesmiddelen afhalen bij apotheker.

Sinds 1 juni 2021 kunnen artsen “papierloos” geneesmiddelen voorschrijven. Vanaf 15.09.2021 wordt het mogelijk om ook zonder papieren bewijs van elektronisch voorschrift geneesmiddelen voor te schrijven door de arts.

In een eerste fase zal standaard een papieren bewijs worden meegegeven, tenzij de patiënt expliciet aangeeft dat hij/zij het beheer van het voorschrift digitaal zal opnemen. De patiënt heeft dus de vrije keuze om al dan niet met een papieren bewijs van elektronisch voorschrift het kabinet van de arts te verlaten en al dan niet het papieren bewijs te gebruiken bij de apotheker.

Vanaf 15 september e.k. zal de patiënt nog meer opties hebben dan vandaag om naar de apotheker te gaan. Naast de mogelijkheden om met een een papieren bewijs of met een digitaal bewijs van elektronisch voorschrift te gebruiken bij de apotheker, kan de patiënt met zijn/haar eID-kaart naar de apotheker gaan zonder dat hij/zij een papieren voorschrift of een digitale versie van het voorschrift moet afgeven of tonen. Als de apotheker al eerder 1 een elektronisch voorschrift voor die patiënt heeft uitgevoerd met de eID-kaart, kan hij of zij met behulp van het rijksregisternummer de openstaande elektronische voorschriften bij Recip-e raadplegen en eventueel uitvoeren.

Meer informatie over de dematerialisatie vindt u hier.

Raadpleeg ook de website van Recip-e (recip-e.be).

 


Dematerialisatie - papierloos voorschrijven - Webinar, 06.09.2021 en 09.09.2021
VIVEL organiseert 2 grote online events rond dematerialisatie. Deze webinars leren u wat dematerialisatie is en wat het concreet voor u als zorgverlener in de praktijk betekent. ‘Waarom 1 geneesmiddel per voorschrift?’, ‘Wat is de VISI-Flag?' en meer.
Klik hier voor meer informatie.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht