Transferbox: veilig medische informatie delen

13.04.2023

Geregeld komt de vraag om over een beveiligd platform te kunnen beschikken dat in voldoende volume voorziet om digitale medische dossiers naar collega-artsen te kunnen versturen. De Orde biedt hierop een gepaste mogelijkheid aan.

Actueel gebruiken artsen omwille van de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, onbeveiligde e-mailingsplatformen die niet conform de opgelegde GDPR-normen zijn.

De Orde der Artsen is erg begaan met de privacy van uw patiënten en de vrijwaring van het beroepsgeheim. Om die reden heeft de Orde een module laten ontwikkelen die u toelaat medische informatie op een veilige manier te delen met collega-artsen maar ook met derden, zoals experten, advocaten, rechtbanken,….. met de transferbox.

De transferbox stelt u in staat om documenten en berichten te delen via een beveiligde en een end-to-end versleutelde verbinding die voldoet aan de huidige vigerende privacyregels. Deze module biedt u bovendien de mogelijkheid berichten te versturen met een maximumcapaciteit van 250 MB per bericht met een totale individuele capaciteit van 2 GB, wat een aantoonbaar hogere capaciteit biedt dan de verschillende beschikbare platformen.

De toegang tot de Transferbox gebeurt via de website www.ordomedic.be.
Meldt u aan en navigeer onder “Welkom” rechts bovenaan naar “Transferbox”.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht