Vaccinatie eerstelijn: mogelijks korte termijn tussen uitnodiging & vaccinatie

16.02.2021

Gisterenvoormiddag hadden de eerste uitnodigingen moeten worden uitgestuurd naar de zorgprofessionals van de eerste lijn voor vaccinatie in de vaccinatiecentra.

Gisteravond heeft de federale IT-stuurgroep echter moeten beslissen om de uitrol van het planningssysteem uit te stellen. Er werden maandag (15.02.2021) dus nog geen uitnodigingen verstuurd en werd er hard verder gewerkt.

De uitnodigingen zouden vandaag (16.02.2021) of ten laatste komende woensdag vertrekken. Dit betekent dat het tijdstip tussen de digitale uitnodiging en het moment van afspraak dicht op elkaar kunnen liggen (bv. uitnodiging woensdagvoormiddag, vaccinatie vrijdag of bijvoorbeeld zaterdag).  

Mocht de uitnodiging alsnog niet digitaal lukken, dan kan er nog steeds volgens een manuele procedure worden gewerkt. In dit geval zal er een oproep dienen te gebeuren aan de eerstelijns-zorgverstrekkers. De vaccinatie van de zorgverstrekkers is immers prioritair. Als we onze toevlucht moeten nemen tot deze manier van werken, zullen we nog contact opnemen.

Artsen en andere zorgprofessionals ontvangen dinsdag 16 februari of woensdag 17 februari een sms en een e-mail met de oproep en de code om de afspraak te bevestigen, te verplaatsen of als het niet anders kan, te annuleren.

 

Het Vlaams agentschap Zorg & Gezondheid rekent op uw snelle reactie op deze oproep en op uw flexibiliteit om in de mate van het mogelijke de afspraak te bevestigen.

We houden u verder op de hoogte.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht