BVAS haalt urgentietarief binnen voor gynaecologen

06.04.2018

Het urgentietarief voor gynaecologen is vanaf 1 juni 2018 een feit.

Na decennia van aanhoudende syndicale druk is de BVAS erin geslaagd om een mijlpaal te realiseren voor de gynaecologen. Het langverwachte KB dat het urgentietarief voor de vaginale geboorte invoert, is door de koning ondertekend en zal op 1 juni 2018 in werking treden.

Het Verzekeringscomité van het RIZIV zette in april 2017 het licht op groen voor de terugbetaling van het urgentietarief voor de gynaecologen. Toch duurde het nog bijna een jaar voor het dossier in een stroomversnelling kwam. Maar nu is de toekenning van het urgentietarief een feit. Het koninklijk besluit is ondertekend en zal in april in het Staatsblad verschijnen. De gynaecologen mogen het tarief aanrekenen vanaf 1 juni 2018.

De BVAS heeft in de overlegcommissies van het RIZIV jarenlang geijverd voor de invoering van dit urgentietarief. Met de medische verkiezingen in aantocht, is de BVAS uiterst tevreden dat het deze slag heeft thuisgehaald. Een mooier verkiezingsgeschenk voor de gynaecologen kan de BVAS zich niet indenken.

Dr Marc Moens, Voorzitter BVAS

U kan art. 9 - Verlossingen, alsook de honoraria, hier raadplegen.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht