E-voorschrift: nieuwe versie van PARIS zonder eHealth-certificaat

10.07.2018

Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen: PARIS zonder lokaal geïnstalleerd eHealth-certificaat is beschikbaar.

De nieuwe versie van de PARIS-toepassing (Prescription & Autorisation Requesting Information System) werd gelanceerd. Deze versie van de toepassing, die voorschrijvers de mogelijkheid moet bieden om elektronische voorschriften aan te maken buiten het Elektronisch Medisch Dossier (EMD), vereist geen lokale installatie van een geldig eHealth-certificaat op een ‘device’ (laptop, pc enz.). Dat meldde het RIZIV op maandag 9 juli.

Deze nieuwe versie van PARIS vereist geen lokale installatie van een geldig eHealth-certificaat op een ‘device’ (laptop, pc enz.). U heeft enkel uw eID nodig of u kan gebruik maken van Itsme.

Op deze manier komen we tegemoet aan de vraag van de voorschrijvers naar een groter gebruiksgemak. Om dit mogelijk te maken, werden de basisdiensten van het eHealth-platform aangepast.

De nieuwe versie van PARIS is beschikbaar op het eHealth-platform.

U vindt PARIS terug op de website van het eHealth-platform.
Kies de categorie ‘Beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg’. De PARIS-toepassing bevindt zich in de rubriek ‘Online diensten’.

Via volgende link krijgt u toegang tot PARIS:
https://www.ehealth.fgov.be/nl/egezondheid/beroepsbeoefenaars-in-de-gezondheidszorg/paris.

PARIS of Prescription & Autorisation Requesting Information System is een gratis online webtoepassing van het RIZIV en biedt elke voorschrijver de mogelijkheid om elektronische voorschriften aan te maken buiten het Elektronisch Medisch Dossier (EMD) – in afwachting van een veralgemeend gebruik van het EMD.
Meer informatie over PARIS vindt u hier.

 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht