• Ons aanbod voor artsen in opleiding

  Heb je de Startersgids voor artsen in opleiding 2022 nog niet besteld? Vraag dan hier jouw GRATIS exemplaar aan.

  Om kennis te maken met het Vlaams Artsensyndicaat bieden we jou graag ons Startersaanbod.
  Voor € 30 (i.p.v. € 50) word je lid van ons syndicaat tot eind 2023.
  Dan ondervind je zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.
  Geïnteresseerd? Klik hier voor ons Startersaanbod.
   

Aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds

Als jonge arts is het belangrijk om van bij de start uw sociale rechten en uw sociale zekerheid als zelfstandige arts goed te regelen. Daarom heeft het VAS een nauwe samenwerking opgezet met Liantis (Sociaal Verzekeringsfonds voor Zelfstandigen). Hierdoor heeft u recht op een geprivilegieerde behandeling van uw dossier met betrekking tot uw sociale rechten en uw aanvullende sociale bescherming.

Als arts dient u zich bij een sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen aan te sluiten.

Opgelet !
Vanaf 1 april 2010
moet een zelfstandige zich inschrijven van bij de start van zijn zelfstandige activiteit.
De vroegere termijn van 90 dagen valt dus weg. Niet-tijdige aansluiting op de eerste dag van de aanvang van uw zelfstandige activiteit geeft aanleiding tot een administratieve geldboete met een minimum van 200 EUR en een maximum van 2000 EUR. Dit bedrag moet door het sociaal verzekeringsfonds geïnd worden.

Aan het sociaal verzekeringsfonds moet u om de drie maanden sociale bijdragen betalen. De berekening van de bijdrage is vrij ingewikkeld en is verschillend voor startende zelfstandigen en reeds gevestigde zelfstandigen. Als startende arts betaalt u best reeds een bijdrage op wat u reëel denkt te verdienen. Zo vermijdt u hoge rekeningen nadien. Deze sociale bijdrage geeft recht op verschillende voordelen inzake kraamgeld en kinderbijslag, moederschapsrust, uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid, faillissement en pensioen.

De wettelijk voorziene uitkeringen voor zelfstandigen zijn beperkt. Een aantal interessante vrije verzekeringen laat u toe uw sociale zekerheid goed te verzekeren.

U kunt hieronder uw verplichte sociale zekerheid prompt in orde brengen.
Vul online uw aansluitingsformulier in en automatisch komt uw ingevulde formulier dan in onze databank terecht. Wij sturen u daarop per post een aantal aansluitingsattesten toe. Klik hier voor meer informatie.

Heeft u liever dat er iemand langskomt om uw sociale zekerheid te bespreken en samen met u de aansluiting in orde te brengen, dan kan u beroep doen op:

Kirsten Livens (Zenito Sociaal Verzekeringsfonds)
Tel 02/212 23 03 of E-mail kirsten.livens@liantis.be
E-mail info@liantis.be - www.liantis.be

 

 

 
 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht

Lid worden

Hier vindt u alles wat uw lidmaatschap bij het Vlaams Artsensyndicaat inhoudt.

Ontdek hier uw lidmaatschap.

Lees ook