Blauwe krokodil voor een zinloos attest

13.05.2022
Stempel blauwe krokodil

De Stuurgroep Kafka (Jong Domus, Kartel, BVAS en AADM) zet mee de schouders onder het initiatief van huisarts Nicole Dekker om de 'blauwe krokodil' te introduceren als protest tegen de administratieve overlast.

Onlangs meldde Medi-Sfeer een initiatief van de Hobokense huisarts Nicole Dekker waarmee ze de administratieve rompslomp van de huisarts aankaart met een stempel van een blauwe krokodil. Dit is een variant op de paarse krokodil die het verzet symboliseert tegen de administratieve overlast in Nederland. Elk nutteloos attest stempelt ze af met haar zelfgemaakte blauwe-krokodilsymbool om de patiënten attent te maken op de papier- en tijdsverspilling.

Vanaf nu kan u heel eenvoudig stempels bestellen via de website www.zinloosattest.be, waar alle nuttige info over de onnodige administratie gebundeld wordt en u een stand van zaken kan terugvinden over verschillende zinloze attesten. 

U vindt op zinloosattest.be ook een overzicht van tal van zinloze attesten waarmee huisartsen geconfronteerd worden, de status van de actie die de Stuurgroep Kafka onderneemt en het advies aan huisartsen m.b.t. elk specifiek attest.
 

Bestel hier de stempel met de blauwe krokodil.

 

Samen kunnen de huisartsen nu een sterk signaal uitsturen
en zo de acties voor administratieve vereenvoudiging ondersteunen.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht