• Ons aanbod voor artsen in opleiding

  Heb je de Startersgids voor artsen in opleiding 2022 nog niet besteld? Vraag dan hier jouw GRATIS exemplaar aan.

  Om kennis te maken met het Vlaams Artsensyndicaat bieden we jou graag ons Startersaanbod.
  Voor € 30 (i.p.v. € 50) word je lid van ons syndicaat tot eind 2023.
  Dan ondervind je zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.
  Geïnteresseerd? Klik hier voor ons Startersaanbod.
   

BVAS schaart zich achter pleidooi kinderartsen voor opschorting coronamaatregelen voor min 12-jarigen

22.09.2021

De Belgische Academie voor Kindergeneeskunde roept de regering op om de huidige coronamaatregelen in scholen voor kinderen onder de twaalf jaar op te schorten in regio’s waar de epidemie stabiel is. BVAS steunt deze oproep voor het normaliseren van het onderwijs voor deze kinderen.

Concreet vragen de kinderartsen in een open brief (zie bijlage) dat kinderen jonger dan twaalf alleen worden getest als de behandelend arts dat nuttig acht. In het geval van één of meer gevallen van Covid-19 in de klas moet hetzelfde principe gelden: alleen zieke kinderen worden getest en alleen indien de behandelend arts het nuttig vindt. 

Besmette kinderen onder de twaalf worden weinig of niet ziek en ouders en leerkrachten hebben de mogelijkheid gehad om zich te laten vaccineren, staat er in de brief.

Het testen van kinderen, de mondmaskerplicht en de quarantaine gaan in tegen het principe van ‘primum non nocere’, dat in de eed van Hippocrates staat. Deze ingrijpende handelingen berokkenen op korte en lange termijn veel meer schade aan de kinderen dan het doormaken van de infectie zelf, aldus de kinderartsen. 

Dr. Luc Herry,
Ondervoorzitter BVAS
 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht