BVAS vraagt uurtarief van 108 euro voor arts die superviseert in vaccinatiecentra

13.01.2021

€ 108 per uur voor supervisie in vaccinatiecentra

In de talloze vaccinatiecentra waar de vaccins tegen Covid-19 worden toegediend, zullen artsen een coördinerende en superviserende taak te vervullen krijgen. BVAS vraagt dat de artsen hiervoor een uniform tarief van 108 euro per uur krijgen.

Steden en gemeenten zijn volop op zoek naar een geschikte locatie om een vaccinatiecentrum op te zetten. De vaccinatiecampagne tegen Covid-19 wordt een gigantische medische en logistieke uitdaging. Voor het inenten zelf rekent men vooral op de inzet van verpleegkundigen. Artsen worden in de centra niet in de eerste plaats ingezet als vaccinatoren, ze krijgen een superviserende rol.

De aanwezigheid van een arts is nodig omwille van het risico op nevenwerkingen en contra-indicaties. Doen zich complicaties voor bij de inentingen, dan kan de arts snel een diagnose stellen en een medische behandeling starten.

Bij het begin van zo’n grootschalige campagne is het belangrijk om vooraf voor alle actoren de spelregels af te spreken. BVAS pleit ervoor dat om voor de aanwezigheid en supervisie van artsen in de vaccinatiecentra een uniforme forfaitaire vergoeding af te spreken. BVAS vindt een uurtarief van 108 euro aangewezen omdat dit overeenkomt met het honorarium van een raadpleging, vermenigvuldigd met 4.

Dr. Philippe Devos, Voorzitter BVAS
Dr. Dirk Scheveneels, Ondervoorzitter BVAS
Dr. David Simon, Beheerder BVAS
Dr. Marc Moens, Erevoorzitter BVAS
 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht