COVID-19: update teststrategie

16.11.2020

De Interministeriële Conferentie (IMC) heeft op zaterdag jl. (14.11.2020) beslist om de huidige regels rond het (niet) testen van hoog-risico contacten t.e.m. zondag 22 november 2020 te verlengen. In de loop van deze week zal Sciensano verder informeren over de regels die vanaf maandag 23 november 2020 zullen gelden.

Op basis van de feedback binnen de IMC zullen de Taskforce en het Commissariaat de visie afwerken en in de loop van de week van 16 november de nodige communicatie voorzien naar het werkveld en de bevolking.

De IMC heeft verder beslist om de nodige voorbereidingen te treffen voor de heropstart van de PCR-testing van asymptomatische hoogrisicocontacten. Die voorbereiding omvatten technische aanpassingen ter hoogte van de callcenters voor contactopvolging, vorming van de call agents die de procedures moeten toepassen en toelichten aan de gecontacteerde personen, alsook duidelijke communicatie aan het werkveld, met name de huisartsen en triage- en staalafnamecentra, en de bevolking.

Deze voorbereidingen zullen ertoe leiden dat vanaf de week van 23 november er opnieuw staalafnames en testing zal gebeuren van asymptomatische hoogrisicocontacten. Voor de bevolking en de huisartsen en triage- en staalafnamecentra verandert er niets in de week van 16 november.

Bron: FOD Volksgezondheid

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht