Luc Herry volgt Philippe Devos op als voorzitter van BVAS

30.09.2021
Dr. Luc Herry

De raad van bestuur van BVAS heeft woensdagavond 29 september jl. Dr. Luc Herry verkozen tot voorzitter. Hij volgt Dr. Philippe Devos op die eerder deze maand zijn mandaat neerlegde. Dr. Herry, huisarts in Chaudfontaine, zal het laatste jaar van zijn mandaat volmaken.

Met Luc Herry komt een ervaren en sociaal bewogen syndicalist aan het hoofd van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS). Zijn engagement startte al aan de Luikse universiteit waar hij woordvoerder was van de vereniging van de geneeskundestudenten Arem. Eenmaal afgestudeerd in 1980 sloot hij zich aan bij BVAS “om ons beroep van huisarts en arts-specialist te verdedigen en om te waken over de toegankelijkheid van de zorg voor onze patiënten.”

Dr. Herry kan prat gaan op bijna 40 jaar van actief medisch syndicalisme. Op dit moment vertegenwoordigt hij BVAS in belangrijke overlegorganen van het RIZIV zoals de nationale commissie artsen-ziekenfondsen. De nieuwe voorzitter wordt meteen geconfronteerd met belangrijke uitdagingen zoals het begrotingsoverleg en de hervorming van de nomenclatuur. Daar komen nog de onderhandelingen voor een nieuw akkoord artsen-ziekenfondsen en de campagne voor de medische verkiezingen in 2022 bij.

Luc Herry dankte Philippe Devos voor zijn excellent voorzitterschap van de voorbije twee jaar. Hij beloofde de raad van bestuur dat hij het belangrijke werk van zijn voorganger zal voortzetten. De continuïteit is verzekerd.
 

 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht