• Ons aanbod voor artsen in opleiding

  Heb je de Startersgids voor artsen in opleiding 2022 nog niet besteld? Vraag dan hier jouw GRATIS exemplaar aan.

  Om kennis te maken met het Vlaams Artsensyndicaat bieden we jou graag ons Startersaanbod.
  Voor € 30 (i.p.v. € 50) word je lid van ons syndicaat tot eind 2023.
  Dan ondervind je zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.
  Geïnteresseerd? Klik hier voor ons Startersaanbod.
   

Telewerk registreren? BVAS vraagt uitzondering voor zelfstandige artsen

02.04.2021

BVAS vraagt dat voor zelfstandige artsen, die ook tot de werkgevers worden gerekend, een uitzondering wordt gemaakt.

Om het risico op besmettingen met Covid-19 te beperken, moeten werknemers die kunnen telewerken dat ook doen. Werkgevers zijn verplicht om elke maand te registreren hoeveel personeelsleden onmogelijk kunnen telewerken. BVAS vraagt dat voor zelfstandige artsen, die ook tot de werkgevers worden gerekend, een uitzondering wordt gemaakt.

In een brief aan de vicepremiers Frank Vandenbroucke (Sociale Zaken) en Pierre-Yves Dermagne (Economie en Werk) kaart BVAS het probleem aan (*). Werkgevers zijn vanaf vandaag, 1 april 2021, verplicht om maandelijks te registreren hoeveel van hun werknemers een functie hebben die onmogelijk via telewerk uitgevoerd kan worden. Tot de werkgevers worden ook de zelfstandige zorgverstrekkers gerekend.

In de brief wijst BVAS op het disproportioneel karakter van de maatregel: “Wij vinden het onbegrijpelijk dat de artsenpraktijken voor bepaalde personeelscategorieën moeten registreren dat deze niet kunnen telewerken, aangezien ze in de frontlinie staan bij de strijd tegen het SARS-CoV-2-virus.”

Op het moment dat de door de Covid-9-pandemie al zwaar overbelaste huisartsen ook nog de prioritering voor de anti-SARS-2-vaccinatie voor de risicopatiënten tussen 18 tot 64 jaar over zich heen krijgen, hen bovendien nog vragen om tijd te investeren in de registratie van werknemers met een functie die ‘niet telewerkbaar’ is, is een te vermijden administratieve belasting.

“BVAS vraagt dan ook met aandrang om een uitzondering te voorzien voor alle zorgverleners, en zeker ook de (huis)artsen en hun zorg- en ondersteunend (logistiek, poets, …) personeel.”
 
Dr. Philippe Devos, voorzitter BVAS
Dr. Marc Moens, voorzitter VAS
 


De brief aan ministers Frank Vandenbroucke en Pierre-Yves Dermagne kan u hieronder raadplegen.
 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht