‘Tracing against corona’: handige website bundelt alles wat je moet weten over testing en tracing

14.08.2020

‘Tracing against corona’, een initiatief van het Interfederaal Comité Tracing en Testing Covid-19, is een echte aanrader. Deze handige website bundelt alle informatie die je nodig hebt over de procedures en strategie bij het testen en opsporen van besmette patiënten.

Van het ‘Passenger Locator Form’ voor reizigers over de getuigschriften voor arbeidsongeschiktheid en quarantaine, tot een lijst van staalafnameposten en het dossier van de app ‘coronalert’. De info op ‘Tracing against corona’ is erg volledig.

Hoe werkt een callcenter? Wat moet je als huisarts doen wanneer je door een patiënt wordt gecontacteerd en je een COVID19-besmetting vermoedt? In één muisklik vind je de meest recente procedures voor de organisatie van de staalafname, maar ook alle info over de aanvraag van een PCR-testen, contactopvolging en getuigschriften.

Op dezelfde overzichtelijke manier brengt deze website de mogelijke situaties in kaart die zich kunnen voordoen in ziekenhuizen, triagecentra en labs, met telkens een overzicht van alle procedures en hulpmiddelen. Zelfs boordtabellen die aangeven hoe snel en correct de verschillende labs hun testresultaten aan Sciensano bezorgen, ontbreken niet.

Kortom, ‘Tracing against corona’ bevat een goudmijn aan informatie voor huisartsen en artsen-specialisten. Met deze website zet de federale overheid een belangrijke stap naar meer transparantie en heldere communicatie over het hoe en waarom van testen en contactopsporing.

Dr. Philippe Devos, Voorzitter

Dr. Luc Herry, Vice-Voorzitter

U vindt de website hier terug: https://www.corona-tracking.info/

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht