Podologen actief tijdens COVID-19 crisis

De Belgische Vereniging der Podologen, BVP-ABP, wil graag alle zorgverstrekkers en andere actoren binnen de zorg informeren van onze activiteit als podoloog tijdens de coronacrisis.

Om zowel de ziekenhuizen, schakelzorgcentra, voetklinieken en huisartspraktijken te ontlasten, kunnen en mogen wij als podoloog blijvend geconsulteerd worden voor essentiële zorgen bij risicopatiënten tijdens de coronacrisis:

  • diabetespatiënten(type 1 en 2/risico 1-2-3)
  • reumapatiënten
  • kankerpatiënten
  • patiënten met ernstig ingegroeide teennagels.

Daar wij een erkend beroep zijn en wij volgens het KB van 78 van maart 2016 het beroep zijn dat voetverzorging mag verlenen bij risicopatiënten, vinden wij het als beroepsvereniging uiterst belangrijk dat alle actoren binnen de zorg hiervan op de hoogte worden gebracht. 

Als beroepsvereniging hebben wij onze podologen gesensibiliseerd om iedere ELZ op de hoogte te brengen van hun activiteiten. 

Dankzij een beurs van de Koning Boudewijnstichting waren we in staat om pakketjes persoonlijk beschermingsmateriaal te kopen en deze gratis te verdelen onder de podologen die momenteel nog actief zijn en essentiële zorgen toedienen aan risicopatiënten. 

Alvast heel erg bedankt voor de samenwerking en stay safe! 

 
 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht

Lid worden

Hier vindt u alles wat uw lidmaatschap bij het Vlaams Artsensyndicaat inhoudt.

Ontdek hier uw lidmaatschap.