AMMA verzekert waarborg beroepsaansprakelijkheid tijdens coronacrisis

24.03.2020

Waarborgen B.A. Beroep en B.A. Uitbating blijven verworven 

Ons Belgisch gezondheidssysteem maakt een ongekende gezondheidscrisis door waar u als eerstelijnspeler mee te maken heeft. 

AMMA VERZEKERINGEN bevestigen dat de waarborgen B.A. Beroep en B.A. Uitbating verworven blijven, in het kader van de COVID19-/Coronavirus pandemie, volgens de onderschreven algemene en bijzondere voorwaarden, voor de verzekerden, die, in een noodtoestand, activiteiten moeten uitvoeren :

  • hetzij buiten hun normale bevoegdheid;
  • hetzij buiten hun specialisatie;
  • hetzij in het kader van de telefonische triage;
  • hetzij in het kader van de tele-consultaties en videoconsultatie;
  • hetzij in het kader van een centrum voor (pre-)triage
  • hetzij in het kader van bijstand.

 

De gebruikelijke richtlijnen met betrekking tot het aanleggen en bewaren van het medisch dossier blijven van toepassing.

De huidige uitbreiding is niet van toepassing voor behandelingen en operaties die kunnen uitgesteld worden. De huidige uitbreiding komt ten einde op het ogenblik dat er een einde gesteld wordt aan de overheidsmaatregelen met betrekking tot de COVID19-/Coronavirus pandemie.

We raden ziekenhuizen en artsen aan om bij hun verzekeringsmaatschappij na te vrage of dit ook voor hen verzekerd is. Gepensioneerde artsen die binnenkort in het kader van de pandemie vrijwillig shiften op zich willen nemen, kunnen dit eveneens beter eerst navragen bij hun verzekeraar.

Klik hier voor meer informatie.

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht