• Ons aanbod voor startende artsen

  Heb je de gratis Startersgids voor artsen in opleiding 2021 nog niet besteld? Bestel dan hier jouw exemplaar.

  Om kennis te maken met het Vlaams Artsensyndicaat bieden we jou graag ons Startersaanbod.
  Voor € 30 (i.p.v. € 50) word je lid van ons syndicaat tot eind 2022.
  Dan ondervind je zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.
  Geïnteresseerd? Klik hier voor ons Startersaanbod.
   

Dekking medische aansprakelijkheid in vaccinatiecentra

29.04.2021

Hoe zijn medewerkers van vaccinatiecentra verzekerd?

Meermaals werd via verschillende kanalen bij het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid aangekaart dat er nood was aan verduidelijking over de dekking van de Ethias-verzekering in vaccinatiecentra. Er rezen immers veel vragen over wie verzekerd was, voor welke handelingen, voor welk bedrag en of en in hoeverre men terug kon vallen op zijn eigen verzekering beroepsaansprakelijkheid.  

Het Agentschap Zorg & Gezondheid publiceerde op 23 april een toelichting bij de verzekeringspolis van Ethias voor de vaccinatiecentra. De toelichting bij de verzekeringspolis kan u hier raadplegen. 

Verder stelde het Agentschap op vraag van o.m. de wetschappelijke huisartsenvereniging, Domus Medica, een toelichting voor de verzekeringsdekking per specifieke taak op. Bijvoorbeeld: de toezichthoudend medisch verantwoordelijke is in zijn taak als medisch eindverantwoordelijke verzekerd via de medische beroepsaansprakelijkheid in zijn rol als arts en via de BA uitbating in zijn rol als toezichthouder. Voor elke functie wordt aangegeven onder welke verzekering de taken vallen.  
Het document met de verzekeringsdekking per specifieke taak kan u hier raadplegen.

tekst 

 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht