Ledenvoordelen

Van welke ledenvoordelen kan u als lid van het Vlaams Artsensyndicaat genieten?

1. Adviesverlening
Als arts wordt u tijdens uw loopbaan geconfronteerd met diverse problemen van juridische, praktische, fiscale, administratieve of deontologische aard. Voor al deze vragen kan u terecht bij het Vlaams Artsensyndicaat. Onze medewerkers zullen u graag te woord staan.

2. Gratis deelname aan symposia en infodagen
Als lid kan u gratis deelnemen aan al onze symposia en infosessies.  Zo waren er onder andere de infoavond ‘Artsen in Associatie’, 'Ziekenhuisfinanciering, de infosessies voor beginnende artsen, voor leden van de medische raad, voor eindeloopbaanartsen … waaraan samen meer dan 1000 artsen deelnamen het afgelopen jaar.
Daarnaast kan u als lid van het VAS aan een voordeliger tarief deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door het FVIB en krijgt u 15% korting op de seminaries georganiseerd door Confocus.

3. Uitgebreide informatieverstrekking
Onze leden worden door middel van e-nieuwsbrieven tweemaal per week op de hoogte gehouden van alle wets- en andere wijzigingen met een rechtstreekse invloed op hun dagelijkse praktijk. Als lid hebt u tevens toegang tot onze VAS-website waarop de meest recente technische en juridische informatie te vinden is.

4. Bijstand sociale rechten en aanvullende sociale bescherming
Het VAS heeft ten voordele van zijn leden een nauwe samenwerking opgezet met Liantis (Sociaal Verzekeringsfonds voor Zelfstandigen) met een geprivilegieerde behandeling van de dossiers van onze leden met betrekking tot sociale rechten en aanvullende sociale bescherming (www.liantis.be).

5. Gunstig tarief voor een beroepsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering
Dankzij een nauwe samenwerking met het makelaarskantoor ASSURA (CDV nr. 13538 ) kunnen onze leden genieten van een gunstig tarief voor zowel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als een rechtsbijstandverzekering.

6. Gratis fiscaal dagboek
Ieder lid heeft recht op één gratis fiscaal dagboek. Klik hier om een gratis fiscaal dagboek aan te vragen.

7. Impulseo-aanvragen via het VAS
Huisartsen kunnen een aanvraag voor een financiële ondersteuning indienen via het Vlaams Artsensyndicaat dat erkend is als steunpunt bij het Participatiefonds Vlaanderen. Wij helpen u bij de indiening van uw kredietaanvraag, en achteraf na uw start gedurende de eerste 18 maanden van uw activiteit.

8. Voordelig tarief voor loon en loonadministratie van uw praktijkassistent
Voor het loon en de loonadministratie van uw praktijkmedewerker kunnen onze leden het sociaal bureau ADMB inschakelen tegen een voordelig tarief.

9. Korting van 50 % op loopbaancoaching
Artsen die de herstart of afbouw van hun loopbaan afwegen, zich vragen stellen bij de groei van hun praktijk en de balans tussen hun leven en het werk anders willen invullen, kunnen beroep doen op de individuele coaching voor ondernemers van Liantis. Deze professionele loopbaancoaching biedt het VAS aan met 50 % korting voor de leden op het reeds lage inschrijvingsgeld. Meer informatie vindt u hier.

10. Voordelig gebruik van tabletapplicatie
Het VAS biedt al haar leden een aanzienlijke korting aan indien zij gebruik wensen te maken van de digitale tabletapplicatie van de Gezondheidsgids, ontwikkeld en verspreid door de firma Science Tribune onder de merknaam MedicalTimeManagement.
Het gebruik van deze applicatie geeft onze huisartsen de mogelijkheid om zonder tijdverlies best clinical practice te bieden aan hun patiënten en aldus het GMD+ correct te remunereren (nomenclatuurnummer 102395: € 10,65).
Medical Time Management ontwikkelt ook digitale modules voor specialisten waarmee door gebruik van een tablet applicatie enorme tijdwinst geboekt wordt.
U kan voor info terecht op de website www.gmdplus.be of voor een afspraak telefoneren naar 011/53.19.97.

 

Laat ook uw stem horen en schrijf u nu online in !

 
 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht

Lid worden

Hier vindt u alles wat uw lidmaatschap bij het Vlaams Artsensyndicaat inhoudt.

Ontdek hier uw lidmaatschap.

Lees ook