Wetgeving

Hier vindt u alle wetgeving die vanaf 2017 in voege treedt.

1. Verlenging overgangsmaatregelen spoedgevallen en MUG

In het KB van 27 april 1998 betreffende de normen waaraan een functie gespecialiseerde spoedgevallenzorg moet voldoen wordt bepaald dat de medische permanentie ook kan worden waargenomen door de artsen-specialisten in anesthesie-reanimatie, inwendige geneeskunde, cardiologie, gastro-enterologie, pneumologie, reumatologie, heelkunde, neurochirurgie, urologie, orthopedische heelkunde, plastische heelkunde, pediatrie, neurologie of in de geriatrie. Deze overgangsmaatregel eindigt echter op 31 december 2016.

Om de continuïteit van de permanentie te garanderen wordt deze overgangsmaatregel verlengd met 4 jaarDeze materie is ondertussen geen federale bevoegdheid meer, maar een bevoegdheid van de deelregeringen. De wettelijke procedures zullen teveel tijd in beslag nemen om nog tijdig in het Belgisch Staatsblad te publiceren. Daarom werd via een interkabinettenwerkgroep afgesproken dat er een omzendbrief zal worden rondgestuurd naar de ziekenhuizen met de mededeling dat de financiering blijft doorlopen tot het wijzigingsbesluit in het Belgisch Staatsblad is gepubliceerd. Ook na 1 januari 2017 kunnen de eerdervermelde artsen-specialisten hun prestaties binnen de functie gespecialiseerde spoedgevallenzorg blijven aanrekenen.

Intussen is Omzendbrief 2016/17 betreffende de verlenging van de overgangsmaatregelen in de functies gespecialiseerde spoedgevallenzorg en mobiele urgentiegroep door het RIZIV gepubliceerd.
U kan deze omzendbrief hier raadplegen.

 
 
Deel dit bericht: 
Deel dit bericht

Lid worden

Hier vindt u alles wat uw lidmaatschap bij het Vlaams Artsensyndicaat inhoudt.

Ontdek hier uw lidmaatschap.

Lees ook