Nieuws

 
 • 08.02.2024

  Collectieve overeenkomst ASO’s: belangrijke wijzigingen

  De collectieve overeenkomst voor artsen in opleiding (aso) is op enkele belangrijke punten aangepast.

 • 29.12.2023

  Collectieve overeenkomst ASO’s: voor BVAS primeert de kwaliteit van de opleiding

  De collectieve overeenkomst over de loon- en arbeidsvoorwaarden voor de artsen-specialisten in opleiding was na twee jaar toe aan een grondige evaluatie. In de Nationale Paritaire Commissie Artsen-Ziekenhuizen kon BVAS heel wat belangrijke punten uit de brand slepen ten voordele van de ASO’s.

 • 16.05.2023

  VAS-lidgeld gecombineerd met solidariteitsactie groot succes (MediSfeer)

  Een factcheck van het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) leert: het valt niet moeilijk om jonge artsen te overtuigen om zich syndicaal én maatschappelijk te engageren. Syndicaal door zich aan te sluiten bij het Vas, maatschappelijk door de solidariteitsactie voor de aardbevingsslachtoffers in Syrië en Turkije te steunen.

 • 16.05.2023

  VAS-Startersdag voor Artsen 2023

  Ben je assistent in opleiding of pas erkend arts? Mis de Startersdag van het Vlaams Artsensyndicaat niet!

 • 11.10.2022

  Lonen aso's ook geïndexeerd met 2%

  Op 10 oktober 2022 is een KB gepubliceerd dat een indexering op de lonen van de arts-specialist in opleiding toepast.

 • 03.05.2022

  Dr. Marc Moens: "Minister Vandenbroucke plooit voor de Franstaligen" (Radio 1)

  Het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) reageerde ontgoocheld op het akkoord over de artsenquota dat federaal minister Frank Vandenbroucke sloot met minister Valérie Glatigny van de Franse Gemeenschapsregering.

 • 29.04.2022

  Vlaamse artsen trekken rode lijn in akkoord artsenquota

  De Vlaamse specialisten en huisartsen in opleiding, artsensyndicaten en studenten geneeskunde trekken een rode lijn in het dossier over de contingentering van artsen. Ze doen dit naar aanleiding van de aankondiging van de federale regering over een gemaakte deal met de Franstaligen. “Een oplossing is absoluut noodzakelijk, maar mag niet de spons over het verleden vegen” klinkt het.

 • 20.01.2022

  Artsen in opleiding kunnen rekenen op BVAS

  De artsen in opleiding kunnen rekenen op de steun van BVAS voor een degelijke pensioenopbouw, een werkloosheidsuitkering en andere sociale voordelen. Bij de splitsing van de functie van opleider (stagemeester) en werkgever maakt BVAS een voorbehoud. Het is niet de bedoeling dat de universiteiten opnieuw alles naar zich toe trekken en de artsensyndicaten buitenspel zetten.

 • 22.11.2021

  Vlaamse regering miskent de kleinschalige huisartsenpraktijk

  De hervorming van Impulseo is volledig op maat van grote en multidisciplinaire eerstelijnspraktijken getekend.

 • 22.11.2021

  Aanmoedigingspremie voor haio's tijdens de tweede coronagolf

  Maandag 22 november jl. werd het KB van 29 oktober 2021 tot vaststelling en uitkering van het bedrag van een eenmalige aanmoedigingspremie ter compensatie voor de extra inspanningen tijdens de 2de golf van de COVID-19-pandemie voor de kandidaat-huisartsen die een stage lopen in een huisartsenpraktijk in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.