Nieuws

 
 • 14.06.2024

  New Deal: KCE zoekt controlepraktijken voor evaluatie

  Het KCE is op zoek naar huisartsenpraktijken die ervoor gekozen hebben om niet deel te nemen aan de New Deal.

 • 10.05.2024

  Bvas steunt de petitie huisartsen Aalst

  Drie weken geleden lanceerde een groep huisartsen uit de regio Aalst een internetpetitie die waarschuwt voor de nakende ineenstorting van ons zorgsysteem als er niets verandert, en die oproept tot een dringend debat met politici. Hoewel Bvas het niet eens is met alles wat die artsen zeggen, wenst ze het initiatief te steunen, omdat het de verdienste heeft te wijzen op wat er misloopt en zo de politici wenst te sensibiliseren.

 • 26.03.2024

  Vandenbroucke's geschenk aan de huisartsen is niets meer dan zand in de ogen strooien

  Dit weekend kondigde minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke trots aan dat hij "opnieuw investeert in een pakket maatregelen om huisartsen en huisartsenpraktijken te ondersteunen". Dit zijn praatjes in aanloop naar de verkiezingen, niet alleen naar de huisartsen maar ook naar de bevolking toe, repliceert BVAS.

 • 01.03.2024

  BVAS bekomt uitstel functionele samenwerkingsverbanden voor wachtposten

 • Dr. Tom Bovyn
  19.02.2024

  Is er een huisartsentekort?

  Het agentschap Zorg en Gezondheid brengt jaarlijks de huisartsenarme regio’s in kaart. De vraag is waarom het beleid niet prioritair op die huisartsenarme regio’s inzet. Dat zou je toch mogen verwachten nu de Impulseo-middelen van federaal naar Vlaanderen overgegaan zijn? Maar neen, men heeft gekozen voor multidisciplinaire praktijkvoering. Daar heeft de noeste, hardwerkende huisarts aan de kust geen boodschap aan, schrijft dr. Tom Bovyn in reactie op een opinie van Daan Aeyels, adviseur bij VOKA Health.

 • 31.01.2024

  Praktijkondersteuning huisartsen: uw aanvraag in 2024

  Sinds dit jaar is de nieuwe regelgeving van kracht voor alle tegemoetkomingen i.k.v. de praktijkondersteuning voor huisartsen (het vroegere Impulseo). Wat betekent dit concreet voor uw aanvraag in 2024 (kosten van 2023)?

 • 27.10.2023

  New Deal: inschrijvingen vanaf vandaag (27.10.2023) geopend

  Vanaf vandaag kunnen huisartsenpraktijken zich tot en met 7 januari 2024 kandidaat stellen om in te stappen in de New Deal. Dit nieuwe model zal bestaan naast de huidige bestaande systemen en gaat effectief van start 1 april 2024.

 • 27.10.2023

  Consortium New Deal informeert huisartsen

  Het Consortium New Deal, een samenwerking tussen Domus Medica, VAS, ASGB en AADM, informeert u over dit nieuw financieringsmodel. Bovendien lanceren we binnenkort een website met een simulatietool.

 • 05.10.2023

  Geïntegreerde praktijkpremie: BVAS oefent druk uit

  Maandag stond de uitbetaling van de geïntegreerde praktijkpremie opnieuw op de agenda van de Nationale Commissie Artsen-Ziekenfondsen. Dr. Jos Vanhoof, bestuurder van BVAS, interpelleerde opnieuw Mickaël Daubie, directeur-generaal van de Dienst voor geneeskundige verzorging van het RIZIV.

 • 02.10.2023

  Arbeidsongeschiktheidsattest: geef ons uw mening

  KAFKA peilt naar uw mening over de afschaffing van het ziektebriefje.